Jogurtový kváskový chléb se semínky

Marie Klara Kuchařka: Marie Klara

Domácí pekárna 3 názory

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
70 g bílého jogurtu
150 ml vody
80 g žitné chlebové mouky
380 g hladké mouky
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku)
30 g semínka slunečnice
30 g semínka sezamu
30 g semínka lnu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí.

  2. Po signálu přidáme semínka.

  3. Pečeme na celozrnný program.

Poznámka

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Jogurtový kváskový chléb se semínky

Tématické fráze: jogurtový chleb kváskový chléb s jogurtem kvaskovy chleb se seminky kváskový chléb kváskový chléb z jogurtem domácí chleba s jogurtem a kváskem kváskový chleba s jogurtem kváskový chleba se semínky chleb z jogurtu kváskové recepty recept na kváskový chléb s jogurtem kváskový chléb žitný se semínky žitný chleba s jogurtem chleba s jogurtem z kvásku chleb se seminky s kvaskem chleb se seminky z kvasku chleba s jogurtem kváskový chléb bílý chleba z bílého jogurtu jogrtový chléb

Zapomněl/a jsem heslo