Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarský jogurtový chléb

O prospěšnosti jogurtu na lidské zdraví a zažívání už bylo napsáno mnoho. Jeho použití při pečení však sleduje i jiné cíle – nádherné vláčné těsto a chléb, který se nedrobí a při správném uchovávání vydrží měkký i několik dnů.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 35 min

125 min (90 min příprava + 35 min tepelná úprava)

28. 1. 2024 22:11

Suroviny pro 1 kus

1 kus

1 bochník

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 878 kJ / 1 883 kcal
Bílkoviny56,96 g
Tuky23,43 g
Vláknina25,68 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 6,45 g
Sůl16,06 g
Sacharidy348,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vody do těsta jsem dala cca 185 ml (místo 170 ml) každá mouka je jiná. Místo drceného kmínu jsem dala kmín celý, misku s vodou jsem nedávala.

Přeji dobrou chuť a podávejte s láskou.

Tento chleba pečou v ZŠ v Jablonci nad Nisou, takže recept není můj. Ale za mě je výborný, nej co jsem kdy pekla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pivka

7. 3. 2024 15:46

:-)

Pivka

7. 3. 2024 15:46

TOP chleba, peču podle origo receptu ZŠ Jablonec nad Nisou. Opravdu výborný a vláčný vydrží skoro týden. Déle nevydržel, snědli jsme ho podstatxě dříve. <3

Pivka

6. 3. 2024 22:21

Výborný chléb, který vydrží vláčný. Peču podle receptu ZŠ Jablonec nad Nisou.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: voda, cukr, droždí, mouka hladká, mouka hladká, mouka žitná chlebová, voda, jogurt bílý, sůl, olej, kmín drcený

TopRecepty.cz

Švýcarský jogurtový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5gWR