Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskev Melba

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 5. 2014 20:06

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 685 kJ / 642 kcal
Bílkoviny2,23 g
Tuky0,90 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy119,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Klasický recept s rodokmenem: V roce 1892 vystupovala australská sopranistka Nellie Melba v opeře Richarda Wagnera Lohengrin v londýnské Covent Garden. Vévoda orleánský uspořádal slavnostní večeři na oslavu jejího naprostého úspěchu. Pro tuto příležitost připravil francouzský kuchař Auguste Escoffier speciální dezert, později zvaný Peach Melba (Broskev Melba). Na ledové soše labutě, která se objevila v opeře, přichystal podklad z vanilkové zmrzliny, na kterém spočívaly broskve posypané cukrovou vatou. Na samém sklonku 19. století při otevření hotelu Carlton, kde byl šéfkuchařem, Escoffier recept inovoval: ledovou labuť vynechal, broskve jemně podusil a zalil je malinovým pyré.

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

senky senky

24. 5. 2014 21:25

Krása :yes::-K přehlídla jsem, ale už napravila a uložila ;-)

lenka.ov lenka.ov

23. 5. 2014 19:00

:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

17. 5. 2014 20:02

;-):-p:yes:

Patricie

14. 5. 2014 19:21

:-KMoc hezký recept a parádní fotka :yes::yes:Jaruško

zizala zizala

13. 5. 2014 18:20

1974andrea:jarka skrobakova: Děkuji :-):-8

jarka skrobakova

12. 5. 2014 20:39

Jaruš úžasnéééééé :yes::yes::-K:-p:-p

1974andrea 1974andrea

12. 5. 2014 20:26

Krása Jaruško:yes:

zizala zizala

12. 5. 2014 16:54

maris: :-)):-))

Děkuji všem:-):-K, nejdřív mě překvapilo, že tu tento klasický dezert ještě není a teď mě překvapují i vaše milé komentáře. Mám radost, že se vám recept líbí a děkuji za pochvalu fotek, vyřídím dceři ;-) :-8

maris maris

12. 5. 2014 16:01

Jaruško, to je krása - k tomu si můžete ještě říkat " žijem si jak na zámku, ať to trvá věčně ";-):-)):yes::yes:+

hosta hosta

12. 5. 2014 15:00

nejen u psů se projevuje Pavlovův reflex - náádherná lákavá fotka:yes:

chocolate chocolate

12. 5. 2014 14:55

Kralovsky dezert...:yes:

tejaja tejaja (moderátorka)

12. 5. 2014 12:40

Jarka, pre mňa veľa zmrzliny a menej ovocia, ale to ovocie je o to krásnejšie :yes:;-)

hanahcotton hanahcotton

12. 5. 2014 12:22

:yes: sladké dezerty fakt můžu:yes: ukládám;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 5. 2014 12:04

Krásný recept:-K:-pI v poznámce jsem si hezky početla:yes:

Ivana Ch

12. 5. 2014 06:11

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: recepty z broskví broskve recepty šťáva z broskví recepty z broskve broskve recept štáva z broskví recept broskve broskve melba co z broskví recept na broskve recept broskve recepty na broskve recepty broskve recept z broskví recept z broskve recepty s broskvi broskve nejdou od pecky postup jak nakreslit psa štava s broskvi desert peach melba

Suroviny: broskve, cukr třtinový, šťáva citronová, lusk vanilkový, víno bílé, maliny, cukr třtinový, víno bílé, zmrzlina

TopRecepty.cz

Broskev Melba

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YByA