Kuřecí roláda s bazalkou, mozzarellou a sušenými rajčaty

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: Do 2hod. 8 - 10 porcí. Drůbeží maso 28 názorů

Suroviny

kuře na vykostění nebo kuřecí plát (asi 1,5 kg)
sůl
pepř bílý mletý
salám šunkový zauzený 100 g
bazalka čerstvá 15 listů (sušená - 1 lžička)
rajčata sušená nakládaná
česnek 2 stroužky
mozzarella 1 balení
olivový olej 2 lžíce
máslo 1 lžíce
cibule menší 2 ks
bílé víno suché 3 dcl
mouka hladká 1 - 2 lžíce
vývar drůbeží (voda) na podlití
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plát si rozložíme, posolíme a jemně posypeme mletým pepřem. Pak posypeme polovinou bazalky (čerstvou nakrájíme na kousky) a poklademe salámem. Na něj rozložíme přepůlená rajčata, kousky mozzarelly a silnější plátky česneku.

  2. Vše posypeme zbytkem bazalky, roládu svineme a pevně omotáme nití (motouzem). Pak jí ještě zlehka osolíme.

  3. V pekáčku si rozehřejeme olej a máslo, vložíme roládu a ze všech stran ji opečeme. Poté přidáme na osminky nakrájenou cibuli, zlehka orestujeme a do výšky 1/3 masa podlijeme vývarem a 2 dcl vína.

  4. Pekáček přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby (190°C). Po 20 minutách teplotu ztlumíme na 175°C.

  5. Roládu pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou (dle potřeby zlehka podléváme vývarem) asi 1 hodinu. Během pečení seškrabujeme do šťávy ze stran pekáčku nápečky - pro pěknou barvu šťávy.

  6. Hotovou roládu vyjmeme a uložíme stranou. Výpek si v troubě (na 185°C) nebo na sporáku vydusíme na tuk, zasypeme hladkou moukou, orestujeme dozlatova a podlijeme vývarem.

  7. Pečlivě jí rozšleháme a necháme asi 15 minut pomalu provářet.

  8. Poté si šťávu přecedíme přes jemný cedník do kastrolku, přilijeme zbylé víno, dle potřeby dochutíme solí a necháme ještě pár minut pomalu provářet, aby nám na povrch vystoupil tuk (glanc).

  9. Z rolády odstraníme provázek a nakrájíme jí na porce. Roládu si ohříváme na pařáčku, nebo v mírně zapnuté troubě. Jako příloha se nejlépe hodí bramborová kaše nebo rýže.

Poznámka

Recept je můj vlastní - měla jsme chuť na nějakou lehčí formu kuřecí rolády a tak jsem udělala tuto. Roláda byla díky rajčatům a mozzarelle krásně šťavnatá a bazalka jí příjemně ovoněla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí roláda s bazalkou, mozzarellou a sušenými rajčaty

  • Jitushka Jitushka(neregistrovaná)

    Je mi 24 a 8měs. dcerka mi leze po celém baráku, takže se vaří složitě,když musím pořád utíkat a hlídat :-) tohle jsem ale musela zkusit.... VYNIKAJÍCÍ!!! Budu dělat velmi často.... šťávu jsem neměla, spíš takovou omáčku, kterou jsem nakonec rozmixovala, páč jsem tam měla kousky té cibulky...Pekla jsem to v troubě a dala jsem tam asi moc vývaru:-( Víno a trocha mouky jí pak ale dodalo opravdu luxusní chuť a konzistenci... Asi jsem neměla trpělivost čekat na ten Váš ,glanc´:-8 Káždopádně perfektní kuchařka!!! děkuji za inspiraci:yes: :-K

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Dnes jsem vyzkoušela jako závitky s kuřecích prsou a bez podlití vínem a výborné. Určitě se k receptu zase brzy vrátím, přestože jsem na udržovací dietě, tento recept se k té mé bezva hodí. díky

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Pajajo:-) děkuju za vyzkoušení i fotky:-K. Tvá roláda vypadá krásně šťavnatě a jsem moc ráda, že jste si pochutnali:-).

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Tak jsem roládku pekla, Miruš, byla to fakt dobrota. Trochu se mi rozpadala, takže fotka není tak vzhledná jako ty Tvoje, ale přidala jsem. :-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Miruško, děkuju za konzultaci...:-K Na tvých receptech oceňuji právě tu podrobnost a smysl pro detail, který je u vaření podstatný...:yes: Vzpomínám na tvůj fígl při pečení čevapčiči (naše první setkání zde), nebo dokonalý popis výroby knedlíků...:yes: a vůbec všechno od tebe, prostě. Také se snažím psaní receptů věnovat co nejpoctivěji, aby podle nich vznikl stejný pokrm, jako na mém sporáku - ale spoustu vychytávek neznám a ráda se je naučím. Moc ráda. :-K Ď.

    Odpovědět

  • marunda marunda

    Mirčo, úžasná fotka

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OPane jó:-*tak to je parádní recept:-p+:yes:a fotky přímo výstavní:-K:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Elizo:-), ano to je ono. Podle tučnosti jídla jsou to buď jen malá, či větší očka na hladině, nebo silnější vrstva tuku (u bůčku, krkovice,...).
    Je pravda, že pokud člověk dodržuje dobu prováření, tak ten tuk prostě vystoupí a je to, ale víš, že se snažím recepty rozepsat i pro ty, co s vařením třeba začínají a takovou věc ještě neví (tebe nemyslím;-):-K). A je škoda, když někdo udělá šťávu pod maso, neprovaří jí tak jak má a přijde tak nejen o to správné na chuť, ale i o pěkný pohled na jídlo. Proto se to snažím ke svým receptům doplňovat, aby měli jídlo po všech stránkách správně dotažené až do konce;-).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mirčo, když už jsem se tak znemožnila...:-D:-D, budu pokračovat...:-8 Mám otázku; dnes jsem k večeři ke špízům dělala šťávu z výpeku a nejdřív 15 a pak 10 minut ji soustavně pozorovala při pomalém odváření...:-8 Takže, zeptám se - ten "glanc", to jsou ta drobná a místy větší očka tuku...? Protože nic jiného se nestalo...
    Jestli ano, tak to jsem akorát neznala ten termín - a přiznávám, že jsem na ně nikdy záměrně nečekala a ona se vytvořila tak nějak sama... No a jestli ne, tak už jsem úplnej neschopa...:-/

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Ještě jednou všem děkuju za milé odezvy a pokud vyzkoušíte -třeba Pajaja;-) - budu moc ráda:-8.
    Elizo:-) kaše je úplně normální......;-):-)). Hani:-) pošli ho, ale abych pak nedostala koštětem;-):-D.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    A všimli jste si té hedvábné kašičky...?:-p:-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Co dodat - nádherné jídlo - nádherné fotky - prostě kdo umí ten umí;-);-);-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Tak a dost :-! Mirčo tohle mi nedělej :-// Pošlu manžela na oběd k počítači na Topky :yes::-D:-D:-D +1

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mirečka, všetky tvoje recepty majú glanc. Od A po Z. Proste, si dobrá. Teším sa tvojim krásnym receptom, krásnym fotkám, krásnym popisom...
    :yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: masové rolády rady a inspirace kuřecí roláda s mozzarelou kureci rolády rady a inspirace kuřecí rolka se sušenými rajčaty krůtí roláda se sušenými rajčaty krutí rolka s sušenými rajčaty kuřecí roláda s rajčaty kuřecí rolada s mozarelou kuřecí roláda s bazalkou kuřecí se sušenými rajčaty kuřecí roladky se susenymi rajcaty kuřecí roláda s mozzarellou kureci rolada kuřecí roláda plněná sušenými rajčaty roláda s mozzarelou recept jak se dělá kuřecí roláda kuřecí roláda se špenátem a mozzarelou kuřecí rolka se sušenýmy rajčaty kuřecí rolka s rajčaty kuřecí roláda s rajčaty a mozzarelou

Zapomněl/a jsem heslo