Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90 minut + 24 hodin naložení 6-8 porcí Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

1 kg vepřové krkovičky (cca 8 plátků)
sáček koření ADŽIKA od Avokáda (30 g)
olej
sůl
pepř
mražené zelené fazolky
1 sladká smetana na vaření
cibule
1 Rama cremefine na vaření
máslo
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky a okořeníme sáčkem koření „ADŽIKA“ které rozmícháme v 1 dcl oleje.

  2. Kořenící olejovou směs řádně vetřeme do plátků masa a necháme uležet do druhého dne v chladu. Po uležení naskládáme plátky masa na pekáč, který vyložíme pečicím papírem a podlijeme lehce vodou. Pekáč přiklopíme nebo zakryjeme alobalem. Pečeme cca 90 minut (dlé stáří vepříka) dokud maso není úplně měkké.

  3. Když se maso peče tak v hrnci opražíme jednu cibuli na trošce oleje a přidáme mražené zelené fazolky. Dusíme do měkka.

  4. Po uvaření nebo lépe po udušení slijeme tu trochu vody která ve fazolkách zůstala a necháme odstát.

  5. V jiném hrnci si připravíme máslovou jíšku, kterou naředíme sladkou smetanou a Ramou cremefine a lehce osolíme. Krátce provaříme a přelijeme na odstavené fazolky. Dobře promícháme a ještě chvilku společně provaříme.

  6. Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla. Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Adžika

Je to směs koření gruzínské a arménské kuchyně. Můžeme ji používat jak na masa, ale i zeleninu. Když ji necháte odležet v kvalitním oleji v ledničce krásně uvolní své aroma, které je pro nás naprosto netradiční. Potíráme jí pak maso před jakoukoliv tepelnou úpravou. Její složení je velice vyvážené a obsahuje: papriku, česnek, koriandr, kopr sušený, chilli, saturejku, celerovou a petrželovou nať, bazalku, sůl, bobkový list a majoránku.

Zdroj:http://www.avokado.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 185 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách

  • jankohrasko jankohrasko

    vynikající i bez pečícího papíru jde to i z grilovacím koření místo adžiky

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Pěkný recept:yes: Adžika je výborné koření:yes: +

    Odpovědět

  • AvcaB AvcaB

  • prskavka.bobo prskavka.bobo

    Vepřové máme moc rádi,krkovičku obzvlášť,a tato úprava se mi zdá super!!Jen bych vynechala ten pečící papír jinak:yes::yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Otto nádhera:-K adžiku používám dost často,je to dobré koření:-D:yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Hezký kousek masa;-)Adžiku jsem si také oblíbila:-)jen kolik má prosím toto balení gramů?Já mám balení 70g tak abych byla v obraze kolik má tenhle sáček;-)+8:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Takhle navečer a tak úžasné papáníčko...:-O:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • eva hubova eva hubova

    Není to můj recept,ale myslím,že ta šťávička tam na papíře zůstane.Já dělám na pečícím papíře brambory s olejem v troubě a olej taky zůstává.:-)):yes:+5

    Odpovědět

  • Betina Betina

  • jahoda jahoda

    Právě jsem se vrátila z olomoucké Flóry a marně jsem vzpomínala, jaká koření jsou tady nejoblíbenější.:-O A a že bylo z čeho vybírat:-)) No koření Adžika nějak nahradím, ale mám dotaz: proč se to masíčko musí péct na pečícím papíře:-? Nějak se mi to nezdá, co šťávička?? Jinak kombinace s fazolky super:yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Juuuuuwa, Adžika, moje nejoblíbenější koření :-) luxusní jídlo Otto :yes: +2

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Otto - adžiku u nás milujeme a moc rádi používáme :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová krkovice recepty trochu jinak vepřové na zelených fazolkách vepřové na fazolkách veprove maso na fazolkach směs z krkovice krkovice jinak koření adžika adžika koření adžika recepty recepty z krkovice adžika recept krkovice v pečícím sáčku vepřová krkovice úprava vepřové krkovice recepty vepřová krkovice trochu jinak vepřová krkovice trochu jinak vepřová krkovička na smetaně krkovice trochu jinak úprava vepřové krkovičky směs s krkovice

Zapomněl/a jsem heslo