Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 442 kJ / 345 kcal
Bílkoviny9,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,00 g
Tuky1,40 g
– nasycené0,10 g
– nenasycené1,10 g
–– mononenasycené0,10 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy70,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Domácí chleba z trouby Videorecept

Domácí chleba z trouby

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě…

lev123

180 min

Žitné rohlíky

Žitné rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie!…

cathleen

40 min

Anglický rohlík

Anglický rohlík

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Oblíbené slané pečivo vhodné na svačiny i chutnou večeři. Přípravu těsta výrazně ulehčí domácí pekárna. Obložit třeba i bulky z vykynutého těsta můžete čímkoliv, co vám…

Žitný kvásek

Žitný kvásek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kváskové pečivo odjakživa patřilo mezi luxusní záležitost, která vyžaduje znalosti a zkušenosti. Je to taková malá alchymie, aby pečivo bylo dokonalé. Základem je však…

cathleen

60 min

Základní chleba z remosky

Základní chleba z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce…

cathleen

75 min

Denní chléb

Denní chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5…

Žitný chléb z pekárny

Žitný chléb z pekárny

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny dávám do pekárny postupně za sebou jak jsou uvedeny.Pekárnu zapínám na program celozrnný chléb, kůrka střední až tmavá, velikost 750-1000 g, podle toho, jak má…

ducklet

195 min

Ošatkový chléb

Ošatkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do pekárny dáme nejdříve tekuté a potom sypké suroviny a necháme vypracovat na program Těsto. Pokud nemáme pekárnu, zaděláme nejdříve kvásek (do vlažné vody přidat cukr…

Kváskový chléb podle Jany

Kváskový chléb podle Jany

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pečení vlastního chleba se nejdříve stalo módou, ale dnes je to již zcela běžný jev. I když soukromé pekárny úspěšně konkurují supermarketům a dobrý chleba je již možné…

janinapa

60 min

Zelné chlebové placky Videorecept

Zelné chlebové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tyto nadýchané voňavé placky připravíme z kynutého těsta, které ochutíme kysaným zelím a uzeným masem. Placky poslouží jako vydatná svačina, nebo je můžeme podávat jako…

cathleen

60 min

Škvarkovník

Škvarkovník

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chléb je lehounký a voňavý. Pokud se potřebujete svým chlebem "vytáhnout", tento úžasně voňavý bochníček s kousky škvarků ve střídě vděčně uvítají téměř všichni. Zcela…

cathleen

200 min

Domácí chléb pšenično žitný

Domácí chléb pšenično žitný

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý bochánek, který můžete pokaždé…

levandule

143 min

Žitný chleba

Žitný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto stěrkou vyškrábneme na…

Žitný chleba

Žitný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto stěrkou vyškrábneme na…

Farmářské bagety nebo bulky

Farmářské bagety nebo bulky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Obě dvě mouky si prosijeme, zamícháme sůl, uděláme dolík do kterého dáme cukr, část vlažné vody, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Nebo si uděláme kvásek zvlášť.…

Chléb naší dědiny

Chléb naší dědiny

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Obyčejný chlebík, přiměřeně nadýchaný i pružný. Proč z naší vesnice (dědiny)? Právě pro tu jeho obyčejnost a zemitost – brambory má dnes téměř každý a na vesnici to…

cathleen

200 min

1 2 3 13

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více