Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 442 kJ /
345 kcal
Bílkoviny9,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,00 g
Tuky1,40 g
– nasycené0,10 g
– nenasycené1,10 g
–– mononenasycené0,10 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy70,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Domácí chleba z trouby Videorecept

Domácí chleba z trouby

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě…

lev123

180 min

Základní chleba z remosky

Základní chleba z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce…

cathleen

75 min

Anglický rohlík

Anglický rohlík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Oblíbené slané pečivo vhodné na svačiny i chutnou večeři. Přípravu těsta výrazně ulehčí domácí pekárna. Obložit třeba i bulky z vykynutého těsta můžete čímkoliv, co vám…

Žitný chléb z pekárny

Žitný chléb z pekárny

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny dávám do pekárny postupně za sebou jak jsou uvedeny.Pekárnu zapínám na program celozrnný chléb, kůrka střední až tmavá, velikost 750-1000 g, podle toho, jak má…

ducklet

195 min

Žitný kvásek

Žitný kvásek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kváskové pečivo odjakživa patřilo mezi luxusní záležitost, která vyžaduje znalosti a zkušenosti. Je to taková malá alchymie, aby pečivo bylo dokonalé. Základem je však…

cathleen

60 min

Krkonošské kyselo s houbami

Krkonošské kyselo s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Postup pro kvásek: Do vyšší nádoby o objemu minimálně 1 litr nasypeme 100 ml mouky a přilijeme 80 ml vlažné vody, aby po rozmíchání vzniklo husté těsto. Nádobu uzavřeme…

Jurgen.k

30 min

Ošatkový chléb

Ošatkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do pekárny dáme nejdříve tekuté a potom sypké suroviny a necháme vypracovat na program Těsto. Pokud nemáme pekárnu, zaděláme nejdříve kvásek (do vlažné vody přidat cukr…

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny vsypeme do mísy, promícháme, zalejeme vodou a rukou trochu lehce promícháme. Pokud na stěnách zůstane mouka, nevadí. Přikryjeme potravinářskou folií a necháme…

Zelné chlebové placky Videorecept

Zelné chlebové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tyto nadýchané voňavé placky připravíme z kynutého těsta, které ochutíme kysaným zelím a uzeným masem. Placky poslouží jako vydatná svačina, nebo je můžeme podávat jako…

cathleen

60 min

Domácí chléb pšenično žitný

Domácí chléb pšenično žitný

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý bochánek, který můžete pokaždé…

levandule

143 min

Švýcarský jogurtový chléb

Švýcarský jogurtový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

O prospěšnosti jogurtu na lidské zdraví a zažívání už bylo napsáno mnoho. Jeho použití při pečení však sleduje i jiné cíle – nádherné vláčné těsto a chléb, který se…

Miras64

125 min

Denní chléb

Denní chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5…

Kváskový chléb podle Jany

Kváskový chléb podle Jany

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pečení vlastního chleba se nejdříve stalo módou, ale dnes je to již zcela běžný jev. I když soukromé pekárny úspěšně konkurují supermarketům a dobrý chleba je již možné…

janinapa

60 min

Žitné rohlíky

Žitné rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie!…

cathleen

40 min

Veky tukové

Veky tukové

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Chcete vymazlit slavnostní chlebíčky? Kupovanou veku vyměňte za krásně nadýchanou domácí veku. Jejich příprava není tak složitá jak se na první pohled může zdát.…

cathleen

50 min

Chlebánky se škvarkama

Chlebánky se škvarkama

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Po pekárny všechny ingredience, mléko dávám cca 300-400 ml jak kdy, podle toho jak jsou škvarky tučné a jestli jsou mleté i se sádlem. Chce to se kouknout při zadělávání…

k.radulka

180 min

Chléb naší dědiny

Chléb naší dědiny

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Obyčejný chlebík, přiměřeně nadýchaný i pružný. Proč z naší vesnice (dědiny)? Právě pro tu jeho obyčejnost a zemitost – brambory má dnes téměř každý a na vesnici to…

cathleen

200 min

Meteník z pekáčku

Meteník z pekáčku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tento slaný kynutý koláč pochází ze Slovenska a kombinuje chuť kysaného zelí a voňavého uzeného bůčku. Meteník chutná skvěle teplý i zastudena a můžeme ho nabídnout…

cathleen

60 min

1 2 3 14