Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 442 kJ / 345 kcal
Bílkoviny9,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,00 g
Tuky1,40 g
– nasycené0,10 g
– nenasycené1,10 g
–– mononenasycené0,10 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy70,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Základní chleba z remosky

Základní chleba z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Z trochy vody, cukru, 2-3 lžic mouky a všeho droždí uděláme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout v teple.Přidáme zbytek surovin a vymísíme poměrně tuhé těsto, které…

Domácí chleba z trouby Videorecept

Domácí chleba z trouby

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pečení domácího chleba, zejména kváskového, je velký trend. Kváskový chléb prozatím přenechme zkušenějším a připravte si s námi jednoduchý a chutný chléb upečený v…

lev123

180 min

Žitný kvásek

Žitný kvásek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kváskové pečivo odjakživa patřilo mezi luxusní záležitost, která vyžaduje znalosti a zkušenosti. Je to taková malá alchymie, aby pečivo bylo dokonalé. Základem je však…

cathleen

60 min

Krkonošské kyselo s houbami

Krkonošské kyselo s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Postup pro kvásek: Do vyšší nádoby o objemu minimálně 1 litr nasypeme 100 ml mouky a přilijeme 80 ml vlažné vody, aby po rozmíchání vzniklo husté těsto. Nádobu uzavřeme…

Jurgen.k

30 min

Anglický rohlík

Anglický rohlík

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, s výjimkou anglické slaniny a směsi na potření.Po vykynutí těsto vyndáme s pekárny, rozdělíme na 2 poloviny…

Žitný chléb z pekárny

Žitný chléb z pekárny

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Suroviny dávám do pekárny postupně za sebou jak jsou uvedeny.Pekárnu zapínám na program celozrnný chléb, kůrka střední až tmavá, velikost 750-1000 g, podle toho, jak má…

ducklet

195 min

Žitné rohlíky

Žitné rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do pekárny dáme suroviny potřebné pro 1. fázi, a necháme projet celý program Těsto až do konce. Přidáme zbytek surovin, zapneme program Těsto, ale teď necháme jen…

Zelné chlebové placky Videorecept

Zelné chlebové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…

cathleen

60 min

Chlebový kvásek - základ pro chleba

Chlebový kvásek - základ pro chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

1 DEN: 4 polévkové lžíce žitné chlebové mouky a zalijeme ji 100 ml vlažné vody. Důkladně promícháme, aby nebyly hrudky, přikryjeme utěrkou a takto necháme na teplém…

hoskovavl

15 min

Ošatkový chléb

Ošatkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do pekárny dáme nejdříve tekuté a potom sypké suroviny a necháme vypracovat na program Těsto. Pokud nemáme pekárnu, zaděláme nejdříve kvásek (do vlažné vody přidat cukr…

Toustový chleba z pekárny

Toustový chleba z pekárny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Základní (Klasik).Po druhém hlazení těsta (před třetím kynutím) vytáhneme háky a urovnáme povrch těsta…

Grahamový chléb

Grahamový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší…

cathleen

180 min

Staročeské chlebové placky

Staročeské chlebové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…

Celozrnné bagetky

Celozrnné bagetky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Naházet v pořadí do pekárny, dát těsto a po vykynutí zpracovat. Těsto má tendeci být lepivé, takže dopracovat podsypáním. Je křehčí konzistence. Já udělala takové…

Kváskový chléb podle Jany

Kváskový chléb podle Jany

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Večer smícháme 2 lž. kvásku 300 g žitné mouky a 300 ml vody, přes noc necháme 10-12 hodin kvasit přikryté igelitem (druhý den je těstíčko řidší pórovité, s bublinkami a…

Škvarkový chléb do trouby

Škvarkový chléb do trouby

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do teplé vody s lžičkou cukru rozdrobím droždí a nechám vzejít kvásek.Mezitím smíchám všechny suché suroviny.Do suchých surovin přidám kvásek, olej a ocet a v robotu…

La Furi Roja

120 min

1 2 3 4 7 9 12

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům