Šnečí paštika
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 375 kJ / 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,70 g |
Tuky | 83,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 2,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Základem je šnečí masíčko a máslo, přísady zvolte podle chuti. Uvítám další nápady.
Hlemýždě - helix aspersa maxima - lze v současné době bez problémů koupit zpracované, nejlépe ve vývaru. Lze použít i šneka zahradního (to jsou ti, kteří "běhají" po zahradě), ale domácí úpravu nedoporučuji. Poprvé jsem ji vyzkoušela v roce 2000 (a pak v 2002 a to bylo snad už jen pomatení smyslů) a práce náročná. Nasbírat, nechat vyhladovět, pak omýt, usmrtit vhozením do vařící vody, vodu vyměnit, vytáhnout z ulity, odstranit vnitřnosti (takový černý ocásek) a zase vařit v x-vodách. V mezičase mezi "vodami" zbavit slizu promnutím v soli..... Pro případné další použití - ulity vyvařit v octové vodě se sodou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 8. 2018 07:11
20. 8. 2018 20:51
24. 7. 2018 16:16
24. 7. 2018 14:47
Taky dávám před šneky přednost řízku. Hlemýždi jsou sice mnohem méně v zahradě škodliví, než slimáci, ale dokáží denně sežrat lístky především mladých rostlin v množství, rovnající se jejich váze, to mohu zodpovědně potvrdit
Simona Skolakova: Simi, my na ně chodívali do Klášterní vinárny, později do Zlaté Prahy
24. 7. 2018 14:26
Tady o šnečích játrech píší, je to prý český "vynález" https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1308854-je..., ale dát do toho, co je na fotu, bych tedy 180 Kč za 30 g (viz Cukteka - http://www.cuketka.cz/?p=244) jater šneka neobětovala.
24. 7. 2018 14:08
K receptu: ja by som to nejedla, ale každý máme iné chute. Takže nekomentujem. Čo ma ale zaráža, a casino to trefne vystihol, je surovina "šnečí játra". Slimačia tráviaca sústava má len 3 časti, ústny otvor, tráviacu rúru a análny otvor. U mäkkýšov nemôže byť o pečeni ani reč.
24. 7. 2018 13:59
24. 7. 2018 13:29
24. 7. 2018 13:12
24. 7. 2018 13:08
24. 7. 2018 13:00
24. 7. 2018 12:59
24. 7. 2018 11:49
24. 7. 2018 11:39
24. 7. 2018 11:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 7 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 3 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 3 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 3 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 4 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 4 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 6 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: šneci játra paštika ze šneků paštika z hlemýždů tejaja domácí paštika recept sneci játrová paštika paštika z hlemýž pomazanka ze šneku paštika ze šneků recept domácí paštika ze šneku recepty jak se zbavit sneku na zahradě hlemýžď recepty paštika jak odstranit ze šneka střevo domácí šnečí paštika šnek paštika šnečí pomazánka recepty z měkkýšů šneci prodejny praha játra z hlemýžď hlemýžď pastika jak vytáhnout hlemýždě z ulity
Suroviny: šnek, máslo, česnek mědvědí, sůl, pečivo, máslo
Šnečí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mplO
24 názorů