Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 5. 2016 22:47

Suroviny

Porce: 1 porce (6 ks)

Nutriční hodnoty

Energie1 539 kJ / 368 kcal
Bílkoviny6,04 g
Tuky31,46 g
Vláknina1,08 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 169 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy14,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud má někdo z hostí problém s konzumací uvedeného živočicha, tak lze použít maso z uvařených drůbežích žaludků

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 10. 2019 23:37

Nadja: Nadi a hned bych šla k Šuterům na šneky,ty jsi byla první,která mi říkala ochutnej,tak jsem učinila a byla to lahůdka;-):yes:

Nadja Nadja

23. 10. 2019 23:33

casino: .... tak slimáci možná leželi v těch žaludcích .....:-D
AnnaHakenova: fuj se říká psovi, když strká čumák tam, kam nemá. Dobře připravení šneci jsou lahůdka.

casino casino

26. 9. 2016 10:14

AnnaHakenova:
No, to vaše psaní mi přijde jako revanš za https://www.toprecepty.cz/recept/49532-vynikajici-... leč nevadí mi to:-)
Pro podobné případy mám pro takové "případy" jako vy, produkt (říkám tomu "Falešní šneci po gaskoňsku", který se vám snad nebude až tolik eklovat. Některé hvězdy by z toho udělaly "nový" rcp :-D ale taková změna v rcp nestojí ani za psí štěk, že:-D Vy to patrně, se vší pravděpodobností nebudete zkoušet;-) ale kdyby náááhodou někdo jiný, tak prosím zde:
Místo hlemýždích nožek vemte kuří žaludky, uvařte je, odstraňte z nich "chrupavku", a dále postupujte podle receptu. Ušetříte fůůůru času se sběrem a přípravou, příp. trochu peňez při koupi živých a hafo peněz při koupi konzervovaných šneků:-D
...a když fáši zastříknete kapkou rybí omáčky:yes: tak pouze gurmet možná pozná, že to vedle "slimáků" ani neleželo:-D:-D:-D

tejaja tejaja

24. 9. 2016 18:47

AnnaHakenova: Teeeda, fuj je tvoje vyjadrovanie. Teba neučili, že na jedlo sa nehovorí fuj? To, že ty to neješ, neznamená, že je to fuj. :no::no::no:

AnnaHakenova

24. 9. 2016 18:39

fuuuuuj co to je za hnus:no::no::no:

petynka petynka

16. 6. 2016 11:15

:-((:-((:-((:no::no::no:

Nadja Nadja

20. 5. 2016 20:20

Šnečky mám ráda, hned bych si dala.<3
A jen k doplnění: předpokládám, že květ je muškátový a kůra citronová?

radiator radiator

17. 5. 2016 10:09

;-):yes: Vždy když vidím nějaký recept na šneky nebo je pojídat ve filmech, tak si vzpomenu na historku z mládí, kdy jsem zkoušela různé recepty a jednou také šneky. Recept jsem zaslechla v rádiu a tak jsem ho chtěla vyzkoušet. Šneky jsem nasbírala, dala je na zahradu do dřezu, zakryla je starou záclonou a nechala je dva dny hladovět, jak doporučovali v rádiu, aby se prý pročistily. Tenkrát jsme s mužem, coby novomanželé, bydleli u tetičky v podkrovním bytě. Když jsem pak šneky vařila, byl to neskutečný smrádek. Tetička na mě z přízemí volala: "Proboha, co to tam Mílo vaříš? Šneky tetičko. .......ježíšmarjá, ona vaří šneky!" ......skončili na kompostu:-D

spagetka spagetka

17. 5. 2016 05:02

Hodně podobně udělané šneky jsem už jedla a byla jsem příjemně překvapená jemnou chutí. :yes::yes:V Lídlu jsem sehnala mražené šneky a dělala přímo podle návodu na obalu, bylo to dobré. někdo se třeba nad tím ošklíbá, že by to nejedl, ale je to věc zvyku a chuti. Mně osobně lákají takovéto experimenty a toto je opravdu chutné, jemné masíčko. Nakonec existují přímo i hlemýždí farmy a i u nás se hlemýždi vykupují.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hlemýžď recepty hlemýžď recept recept na hlemýždě hlemýždi recept jak se vari sneci hlemýždi recepty příprava hlemýžďů recepty z hlemýždů hlemýždi hlemýždí sekaná hlemýždí farma příprava hlemýždě recept hlemýžď recepty na hlemýždě příprava hlemýždů recepty jak se vaří hlemýžď sneci farmy konzervovaní šneci recepty na hlemizde priprava hlemyzd trouba

Suroviny: maso, vývar hovězí, rohlík, mléko, máslo, žloutek, petrželka, strouhanka

TopRecepty.cz

Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnMQ