Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 520 kJ / 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,97 g |
Tuky | 42,31 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 427 mg |
Sodík | 428 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 16,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na filety přidat i trošičku čerstvé, na jemno nastrouhané kůry z citronu. Necháme odležet v teple cca hodinku, pak smažíme na rozpuštěném másle s trochou oleje nebo jen na oleji z obou stran.
Krok 2: Přeliv: na rozpuštěném másle necháme zpěnit hladkou mouku (světlá jíška), ke které nasypeme nasekaný kopr a špetku citronové kůry. Vše osmažíme jen krátce, za stálého míchání přilijeme mléko nebo smetanu dle požadované hustoty, krátce provaříme, dochutíme solí, citronovou šťávou a malým množstvím cukru. Vše dle vlastní chuti.
Krok 3: Filety na talíři přelijeme koprovým přelivem (bešamelem) a podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 21. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filety s koprovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ygGV
Moje poznámka
Filety s koprovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ygGV
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 1 hodinou
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 16 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 1 hodinou
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 2 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 4 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 4 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 4 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 5 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 5 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 6 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 8 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 8 hodinami
Tématické fráze:
treska s koprovym přelivem,
pstruh s koprovým přelivem,
losos s koprovým přelivem
Suroviny:
filet z tresky,
sůl,
pepř bílý,
šťáva citronová,
kopr,
máslo,
máslo,
mouka hladká,
kopr,
sůl,
mléko plnotučné,
kůra citronová,
šťáva citronová,
cukr krupice
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.