Filety s koprovým přelivem

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Ryby 0 názorů

Suroviny

500 g filetů z tresky, okouna, štiky, pstruha...
sůl
bílý pepř
citronová šťáva
kopr
máslo nebo olej na smažení
Na přeliv:
40 g másla
10 g hladké mouky
1 lžíce čerstvě nasekaného kopru
sůl
cca 180 ml plnotučného mléka nebo smetany na vaření
citronová kůra
citronová šťáva
cukr krupice
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na filety přidat i trošičku čerstvé, na jemno nastrouhané kůry z citronu. Necháme odležet v teple cca hodinku, pak smažíme na rozpuštěném másle s trochou oleje nebo jen na oleji z obou stran.

  2. Přeliv: na rozpuštěném másle necháme zpěnit hladkou mouku (světlá jíška), ke které nasypeme nasekaný kopr a špetku citronové kůry. Vše osmažíme jen krátce, za stálého míchání přilijeme mléko nebo smetanu dle požadované hustoty, krátce provaříme, dochutíme solí, citronovou šťávou a malým množstvím cukru. Vše dle vlastní chuti.

  3. Filety na talíři přelijeme koprovým přelivem (bešamelem) a podáváme s vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Filety s koprovým přelivem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: losos s koprovým přelivem

Zapomněl/a jsem heslo