Bramborové knedlíky s tofu a zelím

cernajaknoc Kuchařka: cernajaknoc

12 ks Dietní recepty , Veganské 0 názorů

Suroviny

Na knedlíky:
800 g brambor
300-400 g špaldové mouky
1 lžíce soli
1 lžíce bramborového škrobu + troška na obalení
Na náplň:
2 balení uzeného tofu
2 střední cibule
olivový olej
černý pepř
sůl
Příloha:
2 střední cibule
olivový olej
červené, nebo bílé zelí
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvařte brambory ve slupce a nechte je do druhého dne vychladnout, lépe se s nimi bude pracovat.

  2. Druhý den připravte náplň na knedlíky. Nakrájejte nadrobno cibuli a tofu na kostičky. Vše opečte na oleji do zlatova.

  3. Poté připravte těsto. Oloupejte slupku z brambor a brambory nastrouhejte na jemném struhadle. V míse je smíchejte se špaldovou moukou (nejprve přidejte 300 g, pokud by bylo těsto moc tekuté, přidávejte postupně), bramborovým škrobem a solí. Vypracujte rukama pevnější těsto. S těstem pracujte rychle, jelikož brambory někdy mají tendenci pouštět vodu. Podle toho také přidávejte množství mouky.

  4. Rozdělte těsto na 12 dílů, nebo podle toho, jak chcete mít knedlíky velké.

  5. Z jednotlivých kusů těsta vytvořte v dlani placku a tu naplňte do středu náplní z tofu a cibule a uzavřete v malý „měšec“, který nakonec v dlani zpracujte v kouli.

  6. Knedlíky nakonec obalte v bramborovém škrobu, aby se při vaření nepotrhaly.

  7. Vložte knedlíky do většího hrnce s vroucí vodou a po chvíli zamíchejte vařečkou, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu hrnce. Knedlíky vařte na středním plameni 11-12 minut. Zda jsou knedlíky hotové zjistíte jednoduše vytažením jednoho knedlíku a propíchnutím špejlí. Pokud na špejli nezůstane těsto, jsou knedlíky hotové.

  8. Ke knedlíkům připravte ještě osmahnutou cibulku na olivovém oleji a zelí. Můžete použít buď vlastní kysané, které dochutíte dle potřeby – dosladíte, dokořeníte novým kořením, pepřem, solí a bobkovým listem, nebo použijete kupované.

  9. Knedlíky podáváme se zelím a dozdobíme cibulkou.

Poznámka

Další mé recepty najdete na http://cernajaknoc.cz/index.php/recepty/ .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové knedlíky s tofu a zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bramborové knedlíky s tofu veganské bramborové knedlíky bramborové knedlíky veganské bramborové veganské knedlíky veganské bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky ze špaldové mouky

Zapomněl/a jsem heslo