Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 107 kJ / 26 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,35 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 0,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 5,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné houby nakrájíme dle zvyklostí - my rádi větší kusy. 5 minut povaříme ve vroucí hodně osolené vodě a necháme okapat.
Krok 2: Svaříme nálev.
Krok 3: Houby dáme do skleniček, přidáme koření, můžeme i pár kroužků cibule ev. tenké plátky mrkve, zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme obvyklým způsobem, stačí 10, max. 15 minut.
Zveřejněno 7. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané houbičky - pro Yanull
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QMJ5
Moje poznámka
Nakládané houbičky - pro Yanull
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QMJ5
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 1 hodinou
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
nakládané hoby,
nakladane-houbicky,
nálev na hoby,
sterilování houbicek,
recept na zavřít houbičky
Suroviny:
houby,
voda,
ocet,
sůl,
kyselina citronová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
jalovčinky,
koriandr,
semínka hořčičná
Komentáře (4)
Já přidávám do takových nálevů ještě stroužek česneku