Nakládané fazole

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 60 minut počet sklenic dle jejich velikosti Zavařeniny 11 názorů

Suroviny

čerstvé fazole
sůl
cukr
voda
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Mladé, zdravé a čerstvé fazole nakrájíme, spaříme vařící vodou 1-2 minuty, rychle, aby příliš nezměkly. Žluté lusky spařovat opatrněji. Pak se ochladí, narovnají do sklenic a zalijí roztokem.

  2. Na 1 litr vody 1 dkg soli a 1 dkg cukru. Zaléváme několikrát před uzavřením, poněvadž roztok se do fazolí vsává.

  3. Zalité sterilujeme. V menších sklenicích (do 1/2 litru 50 minut při 100°C a větších sklenic 60 minut při 100°C).

Poznámka

Na 2 litrovou sklenici 1 litr vody.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládané fazole

  • eva hubova eva hubova

    Ten cukr jsem vynechala, uvidíme co to udělá:yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    srettka: Jak jsem koupil, tak prodávám. Je to archivní recept po předcích a zaručeně stokrát ověřený. Jen doufám, že jsem ten rukou krasopisně psaný záznam dobře přečetl,:-) (číslice jsou čitelné dobře). Když jsem byl dítě, tak se zavařovalo na plotně v takovém tom zavařovacím hrnci s teploměrem a podle mne ty časy byly opravdu dlouhé. Občas se objevily nějaké plesnivé kompoty, nebo marmelády...;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Pá: si dobrá...to pre celú ulicu, alebo? :-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    magdalenka:ale já letos vypěstovala cca 30 kg fazolek:-O, to bych musela koupit nový mrazák, tak to už nejde;-):-O

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Souhlasím, bude to tím octem..když jsem zavařila fazolky do kyselého nálevu, byly supr, ale letos se mi jen ve slaném zkazily:-//. Naštěstí jsem udělala jen 2 skleničky na zkoušku;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jana Pá:Jani, přesně, ten ocet tam hraje asi tu hlavní roli;-). Předtím jsem je taky dělala jen ve slaném nálevu, který jsem někde ve starém časopisu našla.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mám podobnú skúsenosť ako Andrea. Takže už len zamrazujem, predtým chviličku blanšírujem. Mám veľkú mrazničku, takže s tým nemám problém.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    1974andrea: neboj, nic nebouchá, stačí 1x zavařit a a pak jen otočit hore-vrchem tj.otočit skleničku po zavaření,nechat vychladit a máš to:yes: Možná bude problém v tom, že já zavařím v nálevu na okurky, kde máme i ocet;-), ale jinak letos už máme 40 skleniček, což znamená, že už příští rok nepěstuji fazolky:-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    stačí jen tak 10 min. na 60-80 st.teploty v hrnci a fazolky jsou v pohodě, dělám už xxxxlet;-):-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já zavařovala fazolky jednou a všechny mi zplesnivěly, div nebouchly. :-// Pak jsem se někde dočetla, že se musí sterilovat 2x a od té doby to tak dělám, jen přidávám ocet a v pohodě;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Neni ten sterilizacni cas moc? Aby pak nebyly fazole nebylyměkole:-)) ja vsechno rexuju do bublin ve sklenicich:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: nakládané zelené fazolky nakládané fazolky nakládané fazolové lusky fazolky ve slaném nálevu recept nakládané fazolky recept jak zavařit zelené fazolky jak sterilovat fazolky zavaření zelených fazolek zavaření fazolek fazolové lusky nakládané zavaření fazolí zelené fazolky ve slaném nálevu nakládané fazolky ve slaném nálevu fazolky nakladane fazole ve slanem nalevu recept recept nakládané fazolky zelené fazolky nakládané slaný nálev na fazolky fazolové lusky sterilování nakladane zlute fazolky

Zapomněl/a jsem heslo