Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semínka hořčičná - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 877 kJ / 449 kcal
Bílkoviny28,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,00 g
Tuky28,50 g
– nasycené2,00 g
– nenasycené13,50 g
–– mononenasycené9,50 g
–– polynenasycené4,00 g
––– omega 32,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g
– cukry0,15 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Nejchutnější houby v octě

Nejchutnější houby v octě

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Příprava hub: očistěné houby opláchneme pod tekoucí vodou.Ve velkém hrnci, kde houby budou do poloviny výšky a zbytek nálev č.1,houby vaříme podle velikosti a tvrdosti…

Nedozrálá rajčata v čalamádě

Nedozrálá rajčata v čalamádě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nejprve si připravíme nálev. Svaříme vodu, přidáme ocet, cukr, sůl a koření, necháme projít varem, vypneme a pod pokličkou necháme louhovat. Zeleninu očistíme, oloupeme…

cardanka

60 min

Houby na kyselo

Houby na kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Všechny suroviny promícháme, důkladně převaříme a necháme vychladnout. Nálev nemusíme zpracovat hned, můžeme ho nechat v uzavřené láhvi na pozdější využití.Houby…

Nakládané feferonky

Nakládané feferonky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Na dno sklenice dáme trošku cibule, česneku, hořč. semínka.(+popř. pepř, nové koření) Sklenice naplníme feferonkami, zalijeme schladlým lákem, dáme lžičku oleje,…

Pikantní švestkové chutney

Pikantní švestkové chutney

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Omáčka netradiční chuti, která se hodí na léto ke grilování nebo v zimě jako doplněk svátečního prkýnka s uzeninou a sýry. Švestky, koření a víno spolu prostě ladí.…

danielle72

40 min

Nakládané houby v octě

Nakládané houby v octě

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Vodu na nálev můžeme převařit a pak necháme zcela vychladnout. Očištěné a nakrájené houby opláchneme a dáme vařit do osolené vody s trochou octa. Povaříme bez…

StandaCB

90 min

Salát ze zelených rajčat na zimu

Salát ze zelených rajčat na zimu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Rajčata umyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Dáme do mísy, vše zasypeme solí a promícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 12 hod…

Utopenci

Utopenci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…

Houbové pečenáče

Houbové pečenáče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout. Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout. Na dno zavařovací sklenice dát…

Mamčina čalamáda

Mamčina čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Rajčata nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nakrájíme na proužky a dáme do velké mísy (nejlépe lavorek).Nálev i s kořením 2 minutky povaříme, vybereme koření a…

Sterilované červené kapie

Sterilované červené kapie

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Červené kapie rozpůlíme, vyjmeme semínka, opláchneme a ještě překrojíme na poloviny.Vložíme je do osolené vroucí vody a 5 minut povaříme.Scedíme, necháme okapat, vložíme…

Sladkokyselé houby

Sladkokyselé houby

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Připravíme si nálev - vodu s octem, solí, cukrem a kořením svaříme, necháme vychladnout a přecedíme. (Pokud máte, je vhodnější koření vařit ve vajíčku na čaj, nálev pak…

Žampiony zavařené na sladkokyselo

Žampiony zavařené na sladkokyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Svaříme sladkokyselý nálev (5 minut) s kořením i se solí, aby stačil vychladnout. Můžete použít i jiný nálev, pokud máte nějaký svůj oblíbený.Žampiony očistíme, já je i…

Rychlokvašky

Rychlokvašky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Okurky pečlivě omyjeme a propícháme vidličkou.Na dno 5 l láhve dáme omyté listy cca 4-5 kusů.Přihodíme několik kuliček pepře, nového koření a hořčičného semínka.Potom…

Čatní 5x

Čatní 5x

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Čatní po indicku (podle zpěvačky a herečky Ljuby Hermanové): Potřebujete zelená rajská jablíčka, která vám zbudou na zahrádce na podzim. Zkusila jsem recept z Indie -…

Nakládané houbičky - pro Yanull

Nakládané houbičky - pro Yanull

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Očištěné houby nakrájíme dle zvyklostí - my rádi větší kusy. 5 minut povaříme ve vroucí hodně osolené vodě a necháme okapat.Svaříme nálev.Houby dáme do skleniček,…

Nakládaný bůček Videorecept

Nakládaný bůček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás…

Anna Kocikova

80 min

Klasická hořčice (domácí)

Klasická hořčice (domácí)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hořčičná semínka pomeleme na jemno - použila jsem elektrický kávomlýnek, který mám jen pro tuto příležitost (mletí semínek, sekání tvrdých zrnek do těsta na chleba apod.…

1 2 3 4 6 7