Patizonový prívarok na dva způsoby
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 556 kJ / 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,35 g |
Tuky | 41,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Patizon je taková opomíjená zelenina, všude cukety. Ale je moc dobrý. Ten "prívarok" je v uvozovkách úmyslně, slovenské gazdinky by mne možná nepochválily :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2019 18:26
tejaja: Ďakujem pekně
K prívarku jistě klobáska, špekáček, volské oko...možností je hodně, je to takové univerzální jídlo...
I proto jsem chtěla ukázat, že ze stejného základu lze udělat dvě úplně jiná jídla. Klasika se smetanou a bramborem a prívarok ještě bez smetany s dušeným hovězím - s tím sosem z toho masa
K prívarku jistě klobáska, špekáček, volské oko...možností je hodně, je to takové univerzální jídlo...
I proto jsem chtěla ukázat, že ze stejného základu lze udělat dvě úplně jiná jídla. Klasika se smetanou a bramborem a prívarok ještě bez smetany s dušeným hovězím - s tím sosem z toho masa
15. 8. 2019 18:07
Evička, prečo nepochválili a prečo úvodzovky? Ono to prívarok je. Už som tu niekoľkokrát písala, že cuketa sa nehodí na všetko. Na prívarok rozhodne tekvica alebo patizón. Takže ja osobne chválim.
Len doplním, že ku prívarku môže sa podáva´ť aj volské oko,. akékoľvek dusené mäso, opečený špekáčik alebo u nás sa podával aj na kolieska nakrájaný špekáčik, ktorý sa prehrial na orestovanej cibuli s mletou paprikou a trošku podliatou vodou. Nechá sa to prejsť varom.
Len doplním, že ku prívarku môže sa podáva´ť aj volské oko,. akékoľvek dusené mäso, opečený špekáčik alebo u nás sa podával aj na kolieska nakrájaný špekáčik, ktorý sa prehrial na orestovanej cibuli s mletou paprikou a trošku podliatou vodou. Nechá sa to prejsť varom.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 10 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 20 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 53 minutami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 6 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 7 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 9 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 11 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 12 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 13 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 13 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
Další recepty
Tématické fráze: prīvarok z patizonu patizonový bramborák recept na patizonový bramboráky prīvarok patizon patizonový karbanátek patizonovy gulas s kuřecím masem patizonovy gulas
Suroviny: máslo, sůl, kopr čerstvý, jíška světlá, ocet, smetana 12%, česnek, brambory rané
Patizonový prívarok na dva způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5Bp
2 názory