Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 615 kJ / 1 581 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,12 g |
| Tuky | 64,98 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 320 mg |
| Sodík | 406 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 44,42 g |
Postup přípravy
Plátky masa v kastrolu prudce z obou stran opečeme v rozehřátém másle s 1 lžící oleje a po opečení vytáhneme stranou. Krok 2: Do kastrolu přidáme 2 lžíce oleje, až se rozehřeje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a restujeme ji 5 minut. Poté maso vložíme zpět do kastrolu, zalijeme vínem a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka. Během dušení podléváme vývarem tak, aby bylo maso do ¾ ponořené. Krok 3: K měkkému masu do šťávy přidáme mátovou omáčku a minutu povaříme.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a na každý plátek masa můžeme ještě přidat kousek mátové omáčky ze skleničky.
Zveřejněno 22. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oL6N
Moje poznámka
Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oL6N
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 8 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 3 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 3 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 3 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná na víně,
hovězí roštěná recept,
roštena z hovězího,
hovězí roštěnky,
hovězí roštěná,
hovězí rostenec,
falešna hovězí roštěna na víně
Suroviny:
roštěnec nízký,
víno bílé,
máslo,
olej,
olej,
cibule,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
vývar masový
Komentáře (9)
Mátová omáčka odkud? Lidl mi napadl...
Aničko, Ty hodně "pomalíš", já jsem napsala Ježíškovi, že ten PH ... tohle by v PH asi šlo? Musím prostudovat Tvoje recepty a vychytat různé fígle...