Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 615 kJ / 1 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,12 g |
Tuky | 64,98 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 320 mg |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 44,42 g |
Postup přípravy
Plátky masa v kastrolu prudce z obou stran opečeme v rozehřátém másle s 1 lžící oleje a po opečení vytáhneme stranou. Krok 2: Do kastrolu přidáme 2 lžíce oleje, až se rozehřeje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a restujeme ji 5 minut. Poté maso vložíme zpět do kastrolu, zalijeme vínem a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka. Během dušení podléváme vývarem tak, aby bylo maso do ¾ ponořené. Krok 3: K měkkému masu do šťávy přidáme mátovou omáčku a minutu povaříme.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a na každý plátek masa můžeme ještě přidat kousek mátové omáčky ze skleničky.
Zveřejněno 22. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oL6N
Moje poznámka
Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oL6N
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 9 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 11 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 11 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 13 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 13 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 13 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 13 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 14 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná na víně,
hovězí roštěná recept,
roštena z hovězího,
hovězí roštěnky,
hovězí roštěná,
hovězí rostenec,
falešna hovězí roštěna na víně
Suroviny:
roštěnec nízký,
víno bílé,
máslo,
olej,
olej,
cibule,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
vývar
Komentáře (8)
Mátová omáčka odkud? Lidl mi napadl...
Aničko, Ty hodně "pomalíš", já jsem napsala Ježíškovi, že ten PH ... tohle by v PH asi šlo? Musím prostudovat Tvoje recepty a vychytat různé fígle...