Roštěnec nízký - suroviny a ingredience
Nutriční hodnoty
Energie | 515 kJ / 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,20 g |
– nasycené | 1,86 g |
– nenasycené | 1,91 g |
–– mononenasycené | 1,81 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Recepty s touto surovinou
Roštěná s rýží
Recept ještě nebyl hodnocenRoštěná je měkké hovězí maso, které se skoro rozpadá. Výborně se hodí jako nedělní či sváteční oběd. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept se žampiony, který zvládne i…
Roštěnky na slanině
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso z nízkého roštěnce nakrájíme na plátky. Po obvodu lehce nakrojíme asi na třech místech a to proto, aby se nám maso nekroutilo. Plátky osolíme, opepříme a…
Roštěná na cibuli
Recept ještě nebyl hodnocenPůl cibule nakrájíme nadrobno a usmažíme na sádle do růžova, odložíme.Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na…
Krčmářská masová směs
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou kýtu a roštěnec nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, kari kořením, vejci a solamylem. V chladu necháme chvíli odležet. Maso poté smažíme za neustálého…
Roštěnky na způsob Esterházy
Recept ještě nebyl hodnocenMaso lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme z…
Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Recept ještě nebyl hodnocen1/Nejprve si připravíme brambory, které dobře opereme, omyjeme, a nakrájíme na čtvrtky. Prosypeme je grilovacím kořením a solí, přidáme trochu oleje a brambory v této…
Rostbíf
Recept ještě nebyl hodnocenMaso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme.Přelijeme zbylým sádlem,…
Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným Hermelínem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan. Potřeme olejem a necháme v chladničce odležet (od zakoupení dobře vyzrálého masa asi jeden den).Hodinu a půl před…
Ľubochňanský řízek
Recept ještě nebyl hodnocenRoštěnku nakrájíme na plátky tak 5 mm vysoké a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu, ovšem obráceně. Na pánvi rozehřejeme slušné množství…
Rostbíf klasický
Recept ještě nebyl hodnocenHořčici, rozetřený česnek, tymián a lžíci oleje smícháme na kašičku, nasolený opepřený roštěnec obalíme ve směsi s hořčicí a necháme nejméně 1 hodinu uležet.Rozpálíme na…
Tatarák z roštěnce
Recept ještě nebyl hodnocenMaso umeleme nebo naškrábeme najemno.Kapary a ančovičky nakrájíme najemno, parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Vše přidáme k masu, dále přidáme dijonskou hořčici,…
Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami
Recept ještě nebyl hodnocenMaso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan (Nemusíme je vyhazovat - po třech hodinách probublávání s kořenovou zeleninou je z nich výborný rosolovitý vývar).…
Bageta plněná hovězím masem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso si nejdříve předem naložíme. Plátek masa osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a potřeme hořčicí. Pokapeme malinko olejem a zabalíme do alobalu. Necháme odležet do…
Chuťovky s roastbeefem
Recept ještě nebyl hodnocenBagetku nakrájíme na plátky. V míse si rozmícháme majolku s hořčicí, přidáme nastrouhaný křen ( každý dá tolik, na kolik se cítí) a dochutíme solí a pepřem. Papriky si…
Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky a rukou naklepeme. Nařízneme na okrajích, po obou stranách osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Plátky masa v kastrolu prudce z…
Židovský řízek
Recept ještě nebyl hodnocenTento známý recept mi posloužil pouze jako záminka k propagaci strouhanky PANKO a její uvedení v širší známost. Kdo nezkusí k obalovaní PANKO, tak neuvěří, až jak dokáže…
Striploin steak s pečenými steakovými hranolky
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na klíny. Vložte do vody, sceďte a osušte. Brambory promíchejte se…
Roastbeef na pečeném chlebu se žampiony a rukolou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso naložíme předem. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme worcestrem a zakápneme olejem. Zabalíme do alobalu a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.Maso…
Grilované telecí plátky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme, osušíme, mírně dlaněmi naklepeme a pokapeme olejem, poté z obou stran posypeme kořením. Na rozpáleném grilu maso z každé strany grilujeme cca 5 minut. Na…
Thajský salát s hanger steakem
Recept ještě nebyl hodnocenV míse promíchejte ingredience na zálivku.Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, mrkev naloupejte škrabkou. Bylinky nasekejte nadrobno. Arašídy rozdrťte. Smíchejte…
Ostré hovězí s kuskusem
Recept ještě nebyl hodnocenKoriandr a římský kmín podrtíme ve hmoždíři a smícháme se všemi přísadami na kořenící směs. Utřeme z nich pastu. Maso očistíme , vetřeme kořenící směs a necháme 20…
Rostbíf s chřestem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso odblaníme, lojovatou stranu nařízneme ostrým nožem několika řezy aby se nám maso neprohýbalo a necháme v chladu hodinu odležet. Potom maso zprudka opečeme na pánvi…
Další suroviny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 5 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí majonéza podle Romana Vaňka: Olej a žloutky se lépe zpracovávají vychlazené, ostřejší šmrnc dodá worchestr i dijonská hořčice
Hřešíme zdravě(ji): Datle, melasa, čekanka… Čím sladit místo cukru?
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní