

Rolovaná hovězí roštěná na červeném víně s rýží
Suroviny 5 porcí
- 1 kg nízké roštěné
- 20 dkg uzeného bůčku na proužky
- 10 proužků zavařené kapie
- 4 stroužky česneku
- 2 dcl červeného vína
- ( může být i bílé)
- hovězí vývar
- sůl a pepř
- pár kuliček jalovce
- 1 PL sádla
- 1 menší cibule
- hladká mouka na zaprášení
Postup přípravy receptu
Roštěnou nakrájím na 100 g plátky a naklepu, potřu našprtaným česnekem, hořčicí, osolím, opepřím, zakápnu vínem a přidám proužek uzeného bůčku a kapie.
Každý plátek zamotám do malé rolky, opět okořením a zapráším hladkou moukou.
Rolky naskládám do vymaštěného pekáčku sádlem, přidám pár kuliček jalovce, mírně posypu na kolečka nakrájenou cibulí a peču cca 1 hodinu zakryté na 200 stupňů, potom na 230 st. cca 20 minut odkryté, za občasného podlévání vínem a hovězím vývarem.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rolovaná hovězí roštěná na červeném víně s rýží
K receptu nejsou žádné komentáře.