Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané košíčky s bramborovým salátem

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 504 kJ /
2 750 kcal
Bílkoviny41,50 g
Tuky183,50 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 3,60 g
Sůl9,00 g
Sacharidy228,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme ho přes noc odpočinout v lednici. Krok 2: Tenkou vrstvou těsta vyplníme košíčky a necháme zhruba 1 hodinu v lednici (opatření, aby mastné těsto tolik neklouzalo dolů), případně můžeme formičky s těstem naplnit suchým hrachem nebo fazolemi. Upečeme v mírně vyhřáté troubě. Krok 3: Vychladlé košíčky naplníme dobře ochuceným salátem a ozdobíme třeba petrželkou.

Zveřejněno 29. 3. 2020

Poznámka autorky Dajda

Tuhle specialitu jsem jedla vloni v Krakově jako zákusek k vínu a moc mi chutnala. Tak jsem se ji pokusila napodobit.

Košíčky jsem upekla podle Vánoční kuchařky Vojtěcha Artze, do bramborového salátu jsem dala hodně zeleniny (kyselé okurky, vařenou mrkev a celer, sterilovaný hrášek, jarní cibulku a pórek, mohou být i kostičky jablka), ale žádná vajíčka nebo uzeninu. Spojila jsem ho majonézou a bílým jogurtem (Activia) a ochutila hořčicí, pepřem, bílým octem balsamico, cukrem a olivovým olejem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané košíčky s bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAZL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané košíčky s bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAZL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

yanull: Tohle těsto se nedrolí - lehké zvlhnutí považuji naopak za klad. ;-)

Přidávám dotaz, zda košíčky pod tím salátem nejsou vlhké a nedrolí se. Děkuji za odpověď :-K

Eja57: Joj! Mám jednu podobnou dávnou podobnou vzpomínku, tntokrát z Ruska: hříby zapečené v husté smetaně jako teplý předkrm. Úžasné <3 Taky se mi to nikdy doma nepodařilo, smetana se mi vždycky srazila nebo nebyla tak úžesné hustá jako v originále.

Jojo....Krakow:yes:....před mnoha a mnoha lety jsem jedla v Krakově hřiby zapečené v misce/mušli smetanou a sýrem....nikdy se mi to tak dobré nepovedlo...Tohle bude taky moc dobré...:yes:

Suroviny:
mouka hladká, tuk, smetana zakysaná, sůl, salát bramborový

Přidat fotografie receptu