Käsekuchen - "pravý" německý tvarohový koláč

Dajda Kuchařka: Dajda

Doba přípravy: 40 minut + pečení 60 - 70 minut 12 porcí Moučníky , Řezy 9 názorů

Suroviny

200 g hladké mouky
75 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
1 menší vajíčko
100 g másla nebo Hery
Tvarohová náplň
750 g méně tučného tvarohu
4 menší vajíčka
150 g cukru (i méně)
1 vanilkový cukr
citronová kůra
250 ml mléka
1 balíček (přípravku Dr.Oetker Käsekuchen Hilfe nebo) vanilkového pudinku
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Těsto dobře uhněteme. 2/3 těsta vyložíme dno dortové formy (pod těsto můžeme dát pečící papír) a propícháme vidličkou.

  2. Ze zbylého těsta vyválíme roličku, vyložíme jí kraj formy a prsty vytvarujeme okraj minimálně 3 cm vysoký.

  3. Poté nalijeme tvarohovou masu, uhladíme nebo formou lehce zatřeseme. Můžeme projet špičkou nože, abychom odstranili bublinky, které vnikly do náplně během šlehání.

  4. Pečeme ve spodní třetině trouby přibližně hodinu až 70 minut. Čím pomaleji (horkovzdušná trouba zpočátku na 180, později na 160 stupňů), tím méně se nám těsto vyboulí. Ze stejných důvodů je dobré odstranit vzduchové bublinky.

  5. Tvarohová náplň: bílky ušleháme s částí cukru, v jiné nádobě smícháme zbylé suroviny a opatrně spojíme.

Poznámka

Přípravek Dr.Oetker Käsekuchen Hilfe je k dostání bohužel jen v Německu, ale nelitujte pár centů na jeho zakoupení, stojí to opravdu za to. Käsekuchen prodávají v každé německé pekárně a kavárně a je to velmi lahodný zákusek k odpolední kávě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Käsekuchen - "pravý" německý tvarohový koláč

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    ivulinka: V každém případě tenhle koláč je klasika a umí ho báječně. Oni si potrpí na odpolední "Kaffee und Kuchen", nikoliv dortíčky ke kafi, ale právě nejrůznější koláče a řezy. Skvělý je také drážďanský "Eierschecke", to je tvarohový koláč, který má nahoře ještě krémovou vrstvu. Až někdy pojedete do Míšně, dejte si ho v kavárně v Muzeu porcelánu. A k tomu kávičku v pravém míšeňském cibuláku.;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Němci asi ví co je dobrého:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    katyvypl: Je to krémový prášek na bázi škrobu, mléčného cukru a aromatu. Více se vyčíst nedá.

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl

    Můžu poprosit o přepis složení toho balíčku Dr.Oetker? Docela by mě zajímalo, co v tom mají. ;-):-D

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Recept znám a opravdu se tam dává méně tučný tvaroh;-);-)Je to dobrota, proto dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    chocolate: Je to překvapivé, ale podle návodu na přípravku se má dávat tvaroh méně tučný, taky jsem byla zvyklá v náplni tohoto druhu spíše na tučnější. Můj favorit je jihočeský polotučný.

    Zlatý klas by se nepochybně hodil, ale já ho vůbec neznám, nikdy jsem s ním nevařila. Pak bych ale přidala více na vanilce, mám ráda intenzívnější vanilkovou chuť. :-p

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Dajdi, tvaroh má být méně tučný?Jen se ptám, ptž mám zafixováno, že do podobných náplní platí spíše opačné pravidlo.
    Jinak moc hezký recept:yes:.
    http://www.oetker.de/oetker/produkte/backen_und_me...
    Po prostudování si myslím, že by to možná šlo nahradit Zlatým klasem.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    alena.kyp: Alenko, díky, už jsem to taky zjistila a napravila. :-//

    Odpovědět

  • alena.kyp alena.kyp

    Dajdo, oprav si postup při přípravě náplně, máš tam zmatky:-O;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: drazdansky kolac německý recept kässekuchen nemecke recepty recepty německy německy koláč s tvarohem kessekuchen německý tvarohový dort pravý tvarožník recept německy drážďanský tvarohový koláč kesekuchen keše kuchen tvarohový koláč nemecky kasekuchen kaese kuchen kaesekuchen německé tvarohové řezy drazdansky koláč s tvarohem německýtvarohový koláč

Zapomněl/a jsem heslo