Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 052 kJ / 3 837 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,42 g |
| Tuky | 170,18 g |
| Vláknina | 24,50 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 421 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 471,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravte nadýchanou pěnu – do mísy nasypte moučkový cukr, přidejte 3 oddělené žloutky a změklé máslo. Suroviny spojte dohromady a vyšlehejte (nejlépe ručním šlehačem) do nadýchané pěny.
Krok 2: Přidejte tvaroh a zašlehejte jej do žloutkové pěny.
Krok 3: Ze třech bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh.
Krok 4: Smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidejte ji do tvarohové směsi a vymíchejte hladké těsto.
Krok 5: Nyní můžete po částech zlehka zapracovávat bílkový sníh.
Krok 6: Menší část těsta oddělte do jiné mísy a vmíchejte do něj kakao.
Krok 7: Formu na bábovku pečlivě vymažte máslem a následně vysypejte strouhankou. Můžete začít vrstvit těsto. Lžící nejprve nabírejte bílé těsto, pak přidejte vrstvu z tmavého těsta a nakonec zbylou část bílého těsta. Žádaný mramorový efekt se tak vytvoří sám, těsta není třeba promíchávat. Každá bábovka tak bude mít neopakovatelný originální vzhled.
Krok 8: Formu s těstem vložte do trouby a pečte na 180 °C, dokud těsto nezezlátne, tedy asi 40 minut. Bábovka je hotová, když těsto nelepí, pro kontrolu do něj píchněte špejli.
Krok 9: Poté bábovku vytáhněte a nechte ji ve formě asi 15 minut zchladnout, teprve pak ji vyklopte na kuchyňskou mřížku.
Krok 10: Nad párou nechejte rozehřát čokoládu, dále rozkrojte jahody v bílé čokoládě na větší kousky a mandle nasekejte nadrobno.
Krok 11: Nyní již vychladlou bábovkou krásně rovnoměrně polejte čokoládou a ještě před zatuhnutím posypte mandlemi a připravenými jahodami. Až čokoláda docela ztuhne, můžete podávat.
Zveřejněno 16. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová mramorová bábovka s posypkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3lz
Moje poznámka
Tvarohová mramorová bábovka s posypkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3lz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 7 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 16 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
tvaroh polotučný,
máslo,
vejce,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
čokoláda hořká,
mandle sekané,
jahody
Komentáře (1)