Skvělé čokoládové brownies

Suroviny

350 g čokolády (ideálně 50 - 60 % kakaa)
250 g másla
250 g hnědého krupicového cukru
85 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
3 vejce (velikost L)

Postup přípravy receptu

  1. Do malého kastrůlku nakrájejte celé máslo a přidejte na jednotlivé kostičky rozlámanou čokoládu. Vše pozvolna rozpusťte ve vodní lázni.

  2. Vejce vyšlehejte vhodným šlehačem do pěny, poté přidejte hnědý cukr a pokračujte ve šlehání do doby, kdy směs zhoustne a krásně se leskne.

  3. Vzniklou hustou pěnu pomalu vmíchejte do rozpuštěné čokolády.

  4. Do mouky přidejte lžičku prášku do pečiva, smíchejte a následně vpracujte do čokoládové hmoty.

  5. Použijte vyšší formu nebo zapékací mísu, kterou pečlivě vymažte máslem. Takto připravenou nádobu vylijte připraveným těstem. Vložte do trouby, pečte na 170 °C asi 30 - 35 minut.

  6. Hotové brownies má lehce lesklý povrch, který je na omak pevný. Vnitřek je krásně vláčný až tekutý. Pro kontrolu zapíchnutá špejle by měla být vlhká.

Poznámka od kuchařky

Brownies je původem americký dezert, který vznikl v roce 1893 dle přání manželky majitele luxusního hotelu Palmer House. Smyslem bylo vytvořit sladký zákusek, který bude vzhledem a vlastně i konzistencí připomínat zmenšeninu dortu. Název je odvozen od hnědé barvy těsta, byť v původním receptu nebyla čokoláda, ale melasa. Více informací a fotografií najdete na

https://superzdrave.cz/skvele-cokoladove-brownies-...

Komentáře k receptu Skvělé čokoládové brownies

K receptu nejsou žádné komentáře.