Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová mramorová bábovka s posypkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 9. 2020 16:01

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie16 052 kJ / 3 837 kcal
Bílkoviny92,42 g
Tuky170,18 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 421 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy471,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Bábovka je tradiční a svým vzhledem i chutí typické sladké pečivo, které je oblíbené v celé střední Evropě. Můžete se s ním tak setkat i na Slovensku, Polsku, v části Německa či v Rakousku. První zmínky o bábovce lze dohledat již v 15. století. Název „bábovka“ může mít několik významů. Odvozuje se od původní formy, která měla podobu staré ženy, nebo má na název vliv, že ji pekly především babičky, či to, že díky měkké konzistenci právě jim hodně chutnala.https://superzdrave.cz/tvarohova-mramorova-babovka...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, tvaroh polotučný, máslo, vejce, kakao, kypřící prášek do pečiva, sůl, čokoláda hořká, mandle sekané, jahody

TopRecepty.cz

Tvarohová mramorová bábovka s posypkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N3lz