Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 159 kJ / 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,72 g |
Tuky | 15,90 g |
Vláknina | 5,44 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizón olúpeme a zbavíme semien. Nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 2: Pridáme žĺtky, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, korenie a soľ a rukami premiešame. Podľa potreby vmiešame krupičku. Pridávame ju postupne a vždy necháme trocha nabobtnať. Masa nesmie byť tuhá, krupičky pridáme len toľko, aby držala tvar. Nič sa nestane, ak guľky nebudú dokonalé, ale musia ostať jemné, nie tvrdé.
Krok 3: Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne vmiešame do zmesi.
Krok 4: Vlhkými rukami tvarujeme guľky, obalíme ich v strúhanke a hneď vyprážame.
Krok 5: Podávame so zemiakni a zeleninou, resp. zeleninovým šalátom. Chutné sú aj studené so šalátom.
Zveřejněno 25. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Moje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 17 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 17 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 22 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 26 minutami
Pravý vepřový guláš
Tomas1976 před 28 minutami
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 2 hodinami
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 2 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 3 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 4 hodinami
Kedlubnový salát s mrkví
Mamma před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 15 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 15 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 17 hodinami
Suroviny:
patizon,
vejce,
pepř,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl,
krupička,
strouhanka,
olej
Komentáře (6)
S krupičkou opravdu opatrně - je to stejné jako u brknedlíků z horkých brambor - když to vypadá, že by to ještě trochu chtělo, tak už ne....vzala jsem dvě čajové lžičky, vykrajovala nočky a házela do strouhanky....znám se, při koulení rukama bych měla hmotu i na hlavě
Doporučuji, fajn recept...přidáním trochy strouhané goudy by určitě nevadilo, ale držela jsem se receptu.