Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené patizonové zelí

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 7. 2020 19:24

Suroviny

Porce: 3-4

Nutriční hodnoty

Energie1 755 kJ / 419 kcal
Bílkoviny2,73 g
Tuky42,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 806 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy6,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kristen1993 Kristen1993

5. 9. 2020 14:36

Nesmím zelí, doma patizon,takže oběd je jasnej, skvělá náhrada, děkuji <3

recepty73 recepty73

28. 7. 2020 08:47

MamlajdaD: ...pokud se vaří každý den a někdy i několikrát, je každý recept :yes: , třeba i jako nápad k improvizaci:-K

MamlajdaD MamlajdaD

27. 7. 2020 21:41

recepty73: To vůbec nevadí, že se vám recept nehodí. ;-) Vědět jsem to ovšem nemohla. Když se receptu někdo chopí, a použije ho, tím lépe, je přece veřejně přístupný. :-8 Zdravím! :-K:-K:-K

Eja57 Eja57

27. 7. 2020 19:58

recepty73: no, já pokud se mi podaří ulovit patizon nemůžu odolat prívarku z patizonu, to můžu z mísy lžící - takže jsem vyvinula metodu...neoloupané UFO nakrájím na plátky tak silné, jaké budu chtít kostičky, jen nedbale odstraním měkký střed, nevadí mi tam, no a po obvodu plátku oloupu....a nakrájím....

recepty73 recepty73

27. 7. 2020 17:15

Eja57: MamlajdaD: ...máte pravdu:-8, loupání toho bílého ufa je náročné, pokud se nepoužije mladý patizon, ten se dá krásně oloupat i škrabkou na brambory;-), jako důkaz jsem vložil foto;-)
Plněné patizony nedělám, neuspěl bych s nimi stejně, jako s plněnou cuketou. Pokrájenou, nastrouhanou, grilovanou... ji ale všichni jedí běžně a bez problémů;-):-8 , no ale třeba recept přijde někomu vhod;-) ...děkuji:-K

MamlajdaD MamlajdaD

26. 7. 2020 22:34

recepty73: Také jdem dělala, tedy dělávala, no s tím loupáním naprosto souhlahlasím s Eja57! ;-):-8:-D Dělávala jsem, dokud jsem měla zahrádku a svoje patizony a bylo to dobré zelíčko! :yes: :-8 Také jsem dělávala z patizonů guláš. https://www.toprecepty.cz/recept/60848-gulas-z-pat... Gulášek jsem vylepšovala klobáskou, aby bylo jídlo pro mého muže přijatelnější. ;-):-D
Jestli můžu nabídnout, zkus něco na tento způsob, trochu to chce přikrášlit bylinkami a třeba šunkou, nebo co si vymyslíš a s bramborem docela ňamka: PLNĚNÉ PATIZONY - z časopisu ZAHRÁDKÁŘ - 4 porce - 2 menší patisony nebo jiné tykve - kabačky nebo větší cukety), 25 g másla, 3 lžíce mouky, 30 ml mléka, 4 vejce, 1 šálek strouhaného sýra, 1 lžíce škrobu, pažitka, sůl, pepř. Celé patizony vaříme 30 minut v osolené vodě. Po vychladnutí seřízneme vršek plodů a lžící vydlabeme dužninu. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a za stálého míchání 3 minuty povaříme. Sejmeme z plotny a mimo oheň vmícháme 4 žloutky, nastrouhaný sýr, jemně usekanou dužninu z patizonů, škrob, sůl a pepř. Nakonec vmícháme ušlehané bílky a vzniklou směsí naplníme patizony. Zapékáme 35 minut v troubě. Podáváme teplé.
Moc zdravím! :-K:-K:-K

Eja57 Eja57

26. 7. 2020 19:41

Znám, dělávám, moc dobré, doporučuji:yes:
( Jen loupání toho létajícího talíře nepatří mezi oblíbené kratochvíle:-D)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: patizon, cibule, špek uzený, kmín drcený, sůl, cukr krupice, ocet

TopRecepty.cz

Dušené patizonové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q9p9