Vepřový tokáň

Vepřové maso Doba přípravy: 90 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 90 2 názory

Suroviny 4 porce

500 g vepřové plece
1 cibule
2 stroužky česneku
25 g rajského protlaku
sůl
mletý pepř
50 g slaniny
100 g nakládaných okurek
100 ml bílého vína
1 PL hladké mouky
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Na sádle dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a podlijeme vínem.

  2. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a přikryté poklicí na mírném ohni dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Promícháme.

  3. Chvíli restujeme a přidáme pokrájenou uzenou slaninu s nastrouhanými okurkami. Pokud je šťáva příliš hustá, zředíme ji podle potřeby vodou.

  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.

Komentáře k receptu Vepřový tokáň

Tématické fráze: veprovy tokaň vepřová tokán tokáň recept tokan tokan z veproveho masa plzensky tokan tokáň vepřový top recepty tokáň recept na vepřový tokáň vepřové tokáň tokán recepty vepřový tokáň recept vepřový tokáň veprovy tokan s ryzi recept na tokán vepřová plec tokáň tokáň z vepřové plece tokáň na pivu vepřový tokáň recept vepřový tokáň na pivě