Uzená polévka
Recept ještě nebyl hodnocenVůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť,…
Tvaroh smícháme s vejcem a přidáme sůl. Postupně přisypáváme mouku s krupicí a také máslo (asi za lžíci). Vaříme 5 minut ve varu.
Sušenkový základ a jemný krém z tvarohu nebo ricotty doplníme čerstvými jahodami, namáčenými v jahodové zavařenině. Tento jednoduchý, ale výborný cheesecake si jistě…
Tvarohové knedlíky: Z tvarohu, vejce, mouky, krupičky, cukru a vanilkového cukru vypracujeme tužší těsto, vytvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm. Kuličky vložíme do…
Všechnu zeleninu nastrouháme na větší kusy. V hrnci si rozpustíme máslo a osmahneme na něm zeleninu (cca 10 min), když se připaluje přidat trochu másla. Poté…
Mouku smícháme s cukrem, kypřícím perníkovým práškem, kakaem a mákem. Přidáme mléko, olej a vejce. Vše dobře promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a…
Nejoblíbenější dětské jídlo, které s námi jde až do dospělosti je bezesporu krupicová kaše. Jemnou, sladkou a s chutí kardamomu, skořice a kakaa připravuje také cukrář…
Do rozpuštěného másla dáme ostatní přísady a řádně promícháme.Rozetřeme na vymazaný a vysypaný menší plech nebo větší kulatou formu a poklademe švestkami a postrouháme…
Pokud máte rádi sladké obědy, bramborové šišky na sladko patří jistě mezi vaše oblíbená jídla. Hotové jsou během chvilky, stačí připravit jednoduché těsto z vařených…
Do mlieka nasypeme ½ hrnčeka krupice, pridáme maslo a za stáleho miešania privedieme k varu. Krátko povaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť.Pridáme vajce a štipku…
Cuketová sekaná je skvělá jak ještě teplá, čerstvě po upečení, tak i zastudena, jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské variantě. Bude stačit slaninu…
Křupavý bramborák naplněný masovou směsí se zeleninou úplně láká k zasednutí ke stolu. Přitom toto jídlo není z nejpracnějších. Můžete využít i zbylé pečené maso a…
Všechny sypké ingredience smícháme.Oloupeme a nahrubo postrouháme jablka, která zakápneme citronovou šťávou a lehce posypeme skořicí, smícháme.Do máslem vymazané nádoby…
Dáme vařit polévkovou směs se zeleninovým vývarem, přidáme nakrájené brambory na kostičky a vaříme do změknutí, asi 15minut. Z dvou lžíček krupičky a vody uděláme…
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a růžičky květáku, podlijeme, dusíme, měkký květák prolisujeme, přidáme vodu s bujonem a zavaříme kapání z krupičky, vajíčka a…
Na rozpuštěné máslo dáme opražit krupičku, když začne být zlatá, přidáme rozšlehané vajíčko se strouhaným sýrem, protlačeným česnekem a na droboučko nakrájenou hlívou.…
Nejdříve propereme zelí a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Přidáme kmín a cukr a uvaříme do měkka. Vodu scedíme a do zelí zamícháme osmaženou cibuli.Do mísy dáme…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Zahřejeme mléko se špetkou soli téměř k bodu varu a vsypeme do něj krupičku, promíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Směs šleháme metlou,…
Pečená husa s rolovaným knedlíkem a jablečným zelím je pokrm, který spojuje tradici a paletu chutí a vůní, které zahřejí duši i žaludek. Tento pokrm je symbolem…
Na trošce másla osmahneme na drobno nakrájenou mrkvičku a cibulku dozlatova. Poté nasypeme červenou čočku, zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme do změknutí čočky i…
Brambory nastrouháme (2/3 na jemném struhadle a 1/3 na hrubém struhadle. Slijeme přebytečnou vodu, co brambory pustí. Na jemném struhadle strouháme česnek podle chuti a…
Tradičním slovenským sýrem je brynza, která se vyrábí z ovčího mléka a je pro ní typická slaná a výrazná chuť. Vyzkoušejte placky, připravované na pařáčku, podávané s…
Ovocné knedlíky připravujeme nejčastěji z ovoce, které se nám zrovna urodilo na zahrádce. Vyzkoušejte tyto lahodné, meruňkové. Jsou z jemného tvarohového těsta a po…
I zdánlivě obyčejné krokety můžou být skvělým chuťovým zážitkem. Krokety z brambor a květáku, se smaženou cibulí a slaninou, podávané s hebkou holandskou omáčkou a…