Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavé strojkové cukroví

Pokud máte ke svému masovému mlýnku nástavec na cukroví, není nic jednoduššího, než vypracovat těsto, a to následně protlačit strojkem. Získáte efektní tvary, které jsou jeden jako druhý, což ocení hlavně méně zruční pekaři.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Foxinka Foxinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + odpočinutí těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 620 kJ /
3 733 kcal
Bílkoviny69,61 g
Tuky153,14 g
Vláknina25,75 g
Cholesterol 472 mg
Sodík 366 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy506,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladu alespoň 2 hodiny. Krok 2: Z lednice vyndáme s předstihem a necháme zhruba hodinu povolit, aby se těsto dobře protlačovalo. Krok 3: Poté na strojku vytlačujeme libovolné tvary, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10-15 minut podle tloušťky tvarů. Ještě teplé cukroví obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

TIP: Sladký salám z polámaného cukroví

Zveřejněno 30. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé strojkové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEm5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé strojkové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEm5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, solamyl, žloutek, vejce, cukr moučkový, tuk hera, kakao, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu