

Květáková polévka s vejcem
Suroviny 8 porcí
- květák
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
- majoránka
- vejce
- máslo
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Ve slané vodě uvaříme květák do poloměkka. Pak ho vyndáme, ale vodu nevyléváme. Necháme ji jako vývar pro polévku. Část květáku po zchladnutí rozebereme na menší růžičky, zbytek necháme třeba na květákové placičky.
V hrnci nejprve na rozpuštěné máslo přidáme mouku a uděláme hnědší jíšku. Do té pak postupně pomocí metličky postupně zašleháváme vývar z květáku. Sůl už nepřidáváme, je ve vývaru. Přidáme ale muškátový oříšek, majoránku, pepř. Necháme chvíli provařit, pak rozšleháme vajíčko a opět pomocí metličky zašleháme do polévky. Nakonec přidáme rozebrané kousky květáku a ještě necháme přejít varem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květáková polévka s vejcem
-
Hezká čistá květákovka bez bujonů a podobných nesmyslů, i bez mrkve apod.... sice není uvedeno množství ničeho, ale s tím si snad i začátečník poradí...