Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 636 kJ / 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,33 g |
Tuky | 15,51 g |
Vláknina | 1,16 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 31,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řízky lehce naklepeme přes fólii a mírně osolíme.
Krok 2: Jedno vejce dáme do misky, přidáme žloutek z druhého vejce a rozšleháme s vínem. Přidáme prosátou mouku, promícháme a do vzniklého těstíčka zlehka metličkou vmícháme ušlehaný sníh ze zbylého bílku a špetky soli (podle potřeby přidáme víno nebo vodu).
Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje (řízek by měl plavat) a řízky namáčené v těstíčku smažíme z obou stran do zlaté barvy.
Krok 4: Podáváme s různě upraveným bramborem a doplníme čerstvým zeleninovým salátem.
Zveřejněno 6. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské vinné řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lBY6
Moje poznámka
Francouzské vinné řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lBY6
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rizoto
MarketaAn před 19 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
řízky krůtí,
vejce,
víno bílé,
mouka polohrubá,
olej,
sůl
Komentáře (4)