Bulky na burgery

Slané pečivo Doba přípravy: Příprava 20 minut + kynutí 1,5 hodiny + pečení 20 minut 0 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: Příprava 20 minut + kynutí 1,5 hodiny + pečení 20 minut 0 názorů

Suroviny 12 ks

Těsto:
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 žloutky
1 celé vejce
160 ml oleje
špetka soli
Kvásek:
250 ml vlažného mléka
40 g cukru krystal
42 g čerstvého droždí
mák, sezam nebo kmín na posypaní
vejce na potření
hladká mouka na podsypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek. Do vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobíme do něj celou kostku droždí, promícháme a zasypeme asi lžící hladké mouky. Necháme vzejít.

  2. Do velké mísy prosejeme obě mouky, přidáme vejce, žloutky, sůl, olej a vzešlý kvásek. Těsto zpracujeme a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.

  3. Po vykynutí propracujeme a tvarujeme bochánky (100 g větší, 50 g menší), přičemž horní stranu zahladíme úplně do hladka.

  4. Přendáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě asi 30 minut kynout. Dbejte na dostatečné rozestupy mezi jednotlivými bulkami. Jakmile máme nakynuto, pomažeme je vejcem a posypeme.

  5. Pečeme na 180 stupňů (horní a spodní ohřev) asi 15-20 minut.

Poznámka od kuchařky

Před podáváním v polovině rozkrojíme a opečeme na sucho na pánvi.

Komentáře k receptu Bulky na burgery

K receptu nejsou žádné komentáře.