Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 016 kJ / 1 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,39 g |
Tuky | 59,99 g |
Vláknina | 16,76 g |
Cholesterol | 611 mg |
Sodík | 386 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 43,50 g |
Postup přípravy
Na papír vedle struhadla dáme cca 1-2 lžíce hrubé mouky na hromádku a vždy po několika strouhnutích tu část těsta v mouce omoučíme a strouháme dál až spotřebujeme všechno těsto. Poté rozprostřeme na papíru a necháme oschnout. Vaříme stejně jako rýži, na malém množství tuku lehce opražíme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a uvaříme do měkka. (2 porce) Krok 5: Perkelt podáváme s tarhoňou, noky nebo s chlebem a posypeme ho kolečky cibule.
Zveřejněno 26. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maďarský vepřový perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6OQg
Moje poznámka
Maďarský vepřový perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6OQg
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 7 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 8 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 8 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 9 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 4 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 6 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 7 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 8 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 9 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 10 hodinami
Květákové placičky
Linova před 10 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 11 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
feferonka,
paprika čerstvá červená,
vývar masový,
vejce,
mouka polohrubá,
mouka hrubá
Komentáře (1)