Játrová paštika à la Leoš
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 698 kJ / 1 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 302,22 g |
Tuky | 43,42 g |
Vláknina | 11,34 g |
Cholesterol | 3,28 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 3,50 g |
Sacharidy | 57,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a játra pokrájíme na kostky a orestujeme na cibulce a česneku (česnek přidáme až na konci, aby nezhořkl). Pak dusíme do úplného změknutí.
Krok 2: Přidáme smetanu a všechno koření dle chuti a opět dusíme do zredukování šťávy.
Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka (můžeme i poté propasírovat přes sítko). Krok 3: Zamícháme posekané mandle dle chuti, které jsme předtím namočili, aby změkly. Krok 4: Plníme do sklenic, navrch dáme trochu rozpuštěného másla.
Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka (můžeme i poté propasírovat přes sítko). Krok 3: Zamícháme posekané mandle dle chuti, které jsme předtím namočili, aby změkly. Krok 4: Plníme do sklenic, navrch dáme trochu rozpuštěného másla.
Zveřejněno 14. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika à la Leoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MLQQ
Moje poznámka
Játrová paštika à la Leoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MLQQ
Nejnovější recepty
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 19 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový koláč s ovocem
Vlasti80 před 3 hodinami
Angreštový nadýchaný koláč
ivetdvorak před 3 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 14 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 14 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 15 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 15 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 16 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 16 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 18 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 20 hodinami
Suroviny:
játra,
maso vepřové,
cibule,
česnek,
smetana,
sůl,
pepř,
římský kmín mletý,
kardamom,
máslo,
mandle
Komentáře (1)
Osobně bych preferoval drůbeží játra
Opravdu dusíte maso (vhodný by byl asi bůček) od počátku s játry dohromady?
***
No a pro ty, kteří nemají praktickou zkušenost s cuminem, zkuste dávkování věnovat minimálně stejnou pozornost jako vláda věnuje dostavbě Temelína