Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 375 kJ / 2 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,41 g |
Tuky | 104,91 g |
Vláknina | 10,90 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 222,55 g |
Postup přípravy
Přidat vejce a vyšlehat.
Přidat mleté mandle.
Část mouky prosít do hmoty. Krok 2: Postupně přidávat ostatni mouku a rukama na vále vypracovat hladké, nelepivé těsto. Zabalít do fólie a dát na pár hodin nebo na den odpočinout do lednice. Krok 3: Těsto rozválet na plát a formičkami vykrajovat tvary. Nasypat na talíř kakao (výraznější obrys) nebo skořice (světlý obrys) a namočit razítko, poté dát na těsto. Krok 4: Dát sušenky na plech vyložený pečícím papírem a péct v rozehřáté troubě při teplotě cca 180 °C do zlatova (asi 8 minut). Krok 5: Fondán nebo marcipán ozdobit pomocí razítek a obarvit zlatou barvou. Nalepit na hotové sušenky.
Zveřejněno 10. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělské sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4EG2
Moje poznámka
Andělské sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4EG2
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 41 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 46 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
vejce,
mouka hladká,
mandle mleté,
kakao,
marcipán,
Komentáře (1)