Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Avokádový " tataráček " s rukolou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 2. 2015 13:31

Suroviny pro 2

2

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ochutnala jsem různé úpravy avodáda, ale nedávno jsem měla tento " tataráček " v jedné restauraci a tato nejjednodušší úprava je z mého pohledu nejlepší. Hodně lidí nemusí rukolu, ale tady avokádo skvěle doplňuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

2. 1. 2024 21:54

<3:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 2. 2015 13:23

Krásně připraveno:-KLíbí se mi recept i foto:-K:yes:

zizala zizala (moderátorka)

16. 2. 2015 13:12

V obchodech bývají nejčastěji buď nedozrálá nebo naopak přezrálá a omačkaná avokáda. Raději koupím nedozrálé, zabalím do papíru a nechám v pokojové teplotě pár dní dojít.

zizala zizala (moderátorka)

16. 2. 2015 13:08

magdalenka: Cibule se s mixérem moc ráda nemá, ráda hořkne, mohlo to být i tím. Já pomazánky z avokáda nemixuju, rozmačkám ho vidličkou a ostatní suroviny drobně pokrájím. Máme rádi rustikální vzhled :-8

magdalenka magdalenka

16. 2. 2015 13:05

zizala: ja som jedla len finálny výrobok - neviem, tú horkosť či nespôsobil náhodou aj tyčový mixér, mixovala aj cibuľu, cesnak, aj všetko dokopy. Ja som ešte horké avokádo nemala, preto ma to prekvapilo.

zizala zizala (moderátorka)

16. 2. 2015 12:56

magdalenka: :-) Moje dcera si měkké avokádo maže místo másla na pečivo, pak jen mírně osolí. Nahořklé by mohlo být nedostatečně zralé avokádo, mám zkušenost, že je lepší mírně přezrálé než lehce nedozrálé ;-)

magdalenka magdalenka

16. 2. 2015 12:06

Ja si kúpim pekné zrelé avokádo, rozpolím a zdlabem len tak - na posedenie bez problémov.
Práve včera dcéra robila guacamole a mala to mierne horké, neviem, kde spravila chybu? Či samotné avokádo, alebo jeho kombinácia s niečím...

maris maris

16. 2. 2015 11:34

cathleen: třeba mu dáš ještě šanci a přijdeš mu na chuť:-) Díky:-)

maris maris

16. 2. 2015 11:33

Drobek: Tvé komentáře byly k věci, žádná chyba se nestala;-):-)

Drobek Drobek

16. 2. 2015 11:03

Tak já musím honem dodat. Nevšim jsem si těch uvozovek, má chyba, veliká chyba. Avokádo máme rádi ve všech podobách, bez jakékoli úpravy až po....:-p No a rukolu rád nemám, proto jsem ji považoval jen za ozdobu, kdybych to měl na talíři decentně ji odsunu stranou. A byla by z toho ozdoba a dokonce nevítaná:-((
Guacamole používáme v mexických jídlech, třeba na quesadillu,(http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_conten... ) ať už se zmíním o tom nejjednodušším.

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 2. 2015 09:53

Jsem asi výjimka, která avokádo vůbec nemusí....Maruško, ty to máš ale tak nádherně naaranžované, že mám na to opravdu velikou chuť :-D:-D a ochutnala bych moc ráda :yes:

maris maris

16. 2. 2015 09:19

Děkuji všem, kterým se recept ať už na " tataráček " nebo guacamole nebo i jinak:-)), líbí.:-)

yanull yanull

15. 2. 2015 19:57

Avokádo zpracovávám často, protože pan D. po něm "jede", v této úpravě ho musím také vyzkoušet +6 :-p:-K:yes:

Nadja Nadja

15. 2. 2015 17:04

:-p:-p:-p Mám ráda avokádo samotné, jen hodně zakapané citronovou nebo limetkovou šťávou a s trochou hrubě mletého barevného pepře.

casino casino

15. 2. 2015 17:00

No, díky uvozovkám je ten název (a jedno, kdo ho vymyslel) poněkud menší pitomost než v případě Bramborového tataráku http://www.toprecepty.cz/recept/7094-bramborovy-ta...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: horke avokado avokádové recepty salát s rukolou a avokádo nahorkle avokado avokado rukola salát nej recepty z avokáda salát z rukoly a avokada ovokado tataráček z červené řepy pomazánka z avokáda s rukolou top recepty z avokáda recepty z avokada avakadovy tatarák carpaccio z avokáda rukola avokado repa salat avokádový tastarák recept avokádový tastarák recept avokado horkost je avokádo nahořklé? pravé quacamole

Suroviny: avokádo, šťáva limetková, sůl mořská, rukola, rajče cherry, balsamico, pečivo

TopRecepty.cz

Avokádový " tataráček " s rukolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yyx