Donuty z naběračky

zizala Kuchařka:

Moučníky , Kynuté, Smažené 13 názorů

519

Suroviny

150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
250 ml vody
50 g rozpuštěného vlažného másla
vanilka
35 moučkového cukru
špetka soli
2 lžíce rumu
kůra z 1/2 citronu
1 vejce
20 g droždí
Dále:
tuk na smažení
cukr na posyp nebo různé polevy a sypání na dokončení
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny ušleháme na řidší těsto (asi jako lívancové) a necháme chvíli vykynout.

  2. V užším vysokém hrnku rozpálíme dostatečně vysokou vrstvu tuku, naběračku (viz obrázek) v něm namočíme, nabereme těsto, setřeme na okrajích a ponoříme do vroucího tuku. Až se těsto začne odlupovat, vyklopíme (popř. si pomůžeme špičkou nože) a osmažíme z obou stran. Koblihy musí při smažení plavat. Naběračku v tuku namočíme před každým nabráním těsta, aby správně fungovala.

  3. Necháme odsát přebytečný tuk a po zchladnutí koblihy cukrujeme nebo zdobíme polevami a sypáním.

Poznámka

Na existenci naběračky mě upozornila Merylas, její recept jsem malinko pozměnila (přidala jsem rum a kůru z citronu).

Práce s naběračkou je snadná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 249 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Donuty z naběračky

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: donuty bez smažení nejlepší recept na donuty

Zapomněl/a jsem heslo