Andělské zvony

Palecek Kuchař: Palecek

Doba přípravy: 1,5-2h 10 porcí Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

750 g liboveho bůčku
650 g kysaného zelí
olej
2 cibule
1 větší paprika bílá
1 červená kapie
2 stroužky česneku
3-4 chilli paprička zavařovaná
1 lžička soli
2 lžičky kmínu
1 lžička mletého pepře
3 lžičky grilovacího koření
Bramborák:
1,5 kg brambor
1 kg cukety (bez semeníku)
6 stroužků česneku
majoránka
kmín
pepř
olej
sůl
2 vejce
hladká mouka dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět na kostičky krájenou cibuli a papriku.
    Přidáme bůček nakrájený na kostičky a zprudka osmahneme na největším hořáku, co je k dispozici. Maso nejprve pustí šťávu, až pak se začne škvařit, dohromady cca 10 min - záleží na hořáku. Dáme na menší hořák.

  2. Osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme grilovací koření a promícháme. Znovu osmahneme a zalijeme trochou teplé vody. Dusíme pod poklicí za občasného míchání a podlévání. Maso změkne a pod ním musí vzniknout krásná hnědá hustá šťáva.
    Mezitím uvaříme zelí i s nálevem a vodou.

  3. Do hotového masa vhodíme utřený česnek s chilli papričkou a promícháme. Pak slijeme vodu ze zelí a zelí dobře promícháme s masem i šťávou a trochu prohřejeme.

  4. Jako přílohu k tomu dělám bramboráčky a dneska poprvé z brambor a cukety. A je to pro mě dobrá volba. Každý dělá bramboráky jinak, tak si je uděláte podle sebe (vřele doporučuji). Když už kalorická bomba, tak ať stojí za to. Každý den si ji nevařím.
    Místo bramboráčků můžeme podávat s bílým pečivem a nezapomenout na chlazené pivečko!

Poznámka

Proč andělské zvony? Myslím, že to zní líp než minutkový segedín. Tak budu doufat, že Vám bude andělsky chutnat. Dobrou chuť. ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 208 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Andělské zvony

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • zujali zujali

    To vypadá moc dobře :-). Ukládám si :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jova, to je fajné!!! :yes:

    Odpovědět

  • Palecek Palecek(autor receptu)

    cathleen: Super, díky moc :-)
    :-)

    Odpovědět

  • Marynka Marynka

    <3 V pátek přijedou mladí z dovolené, tohle tam určitě neměli!! A já - ? Mlask.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Palecek: upravila jsem ti to - pokud to tak stačí a než jsem ti stihla napsat, jak na to příště, předběhla mě Nadja:-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Palecek: nad názvem vlastního receptu je kolonka "UPRAVIT" - stačí kliknout a jsi v receptu, a můžeš upravovat podle potřeby. Tak ať se Ti daří!:-K
    Recept si každý nazve jak chce, ale je škoda že se bude těžko hledat, když si nezapamatuješ název.

    Odpovědět

  • Palecek Palecek(autor receptu)

    Ano, jak se to naučím opravovat opravím tu třetí část samozřejmě opravím, že zelí smíchat se směsí :-D Andělské zvony je opravdu originální název ,který jsem našel v kalendáři. Minutkovým segedínem mi to nazvali kamarádi v práci co ochutnali. :-D

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Palecek: <3 dala bych si hned - mám ráda segedín a bramboráky též, ale ...... :
    :-( Poněkud nejasná je část popisu v
    bodě 3) ....Pak vodu slijeme ze zelí a dobře promícháme s masem.....
    Předpokládám, že s masem promícháme scezené zelí, nikoliv tu scezenou vodu.
    Uprav to, prosím, aby nedocházelo k mýlce. U fotky to máš popsané perfektně.
    A ještě k názvu - andělské zvony sice zní krásně, ale těžko je někdo najde, bude-li hledat segedín.
    Fotopostup je perfektní, obsáhlý a blbuvzdorný.:yes:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: andělské zvony z bůčku andělské oči recept recept andělské oči zavařování pod zvonem recept andělské vepřové plátky vepřové maso andělské oči zavařovaná paprika s cibulí adělské zvony +andělské olejem andelske plátky andělské panenky maso uteniny u zvonu andělske panenky jak na nê zavarovane kapie