Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 791 kJ / 3 774 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,91 g |
| Tuky | 130,85 g |
| Vláknina | 41,60 g |
| Cholesterol | 736 mg |
| Sodík | 221 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 558,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prosáté mouky, mléka, vejce, oleje, octa a soli vypracujeme na vále pružné těsto. Zadělané těsto přiklopíme nahřátým kastrolem a necháme asi 1/2 hodiny odpočinout.
Krok 2: Na utěrce posypané moukou těsto opatrně vytahujeme na všechny strany tak, aby se netrhalo.
Krok 3: Tenoučké těsto pokropíme rozpuštěným máslem, posypeme jablky nakrájenými na tenké plátky, piškotovými drobečky, skořicí, rozinkami a cukrem.
Krok 4: Pomocí utěrky závin stočíme a překlopíme na plech potřený tukem (nebo na pečící papír).
Krok 5: Před pečením závin potíráme žloutkem rozmíchaným v mléce.
Krok 6: Upečený závin ještě za horka potíráme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.
Zveřejněno 17. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin tažený jablečný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zJP
Moje poznámka
Závin tažený jablečný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zJP
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 15 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílková bábovka
Pavluska75 před 16 minutami
Klobásníky
Krista56 před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
HarryHole před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 2 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 2 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 2 hodinami
Gulášová polévka
o.d před 2 hodinami
Domácí rohlíky
MirkaHr před 6 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 15 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mléko,
olej,
ocet,
sůl,
jablko,
máslo,
rozinky,
piškoty,
cukr krupice,
skořice mletá,
žloutek
Komentáře (2)