Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 794 kJ / 3 775 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,32 g |
Tuky | 153,37 g |
Vláknina | 21,35 g |
Cholesterol | 539 mg |
Sodík | 363 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 518,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suché ingredience dobře promícháme.
Krok 2: Zvlášť smícháme mléko s vejci, medem, olejem, pak vlijeme do suché směsi.
Krok 3: Promícháme a vlijeme do pekáče o velikosti 35 x 25 cm, který vyložíme pečícím papírem.
Krok 4: Těsto rozprostřeme a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. podle potřeby, špejlí zkusíme, zda je perník hotový. Po vychladnutí nakrájíme.
Zveřejněno 10. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník lehký jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlWR
Moje poznámka
Perník lehký jako vánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlWR
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 12 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 15 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin voňavý kmínový chléb
Wanilor před 14 minutami
Hovězí na červeném víně
horackovapetra před 1 hodinou
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 8 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 8 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 8 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 12 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 13 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 14 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 14 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
prášek do perníku,
kakao,
skořice mletá,
koření do perníku,
vejce,
olej,
mléko,
med
Komentáře (2)