

Domácí loupáčky podle Vaňka
Suroviny 24 ks
- 450 ml vlažného mléka (polotučného)
- 1 kg hladké mouky
- 120 g cukru krupice
- 100 g sádla
- 12 g soli
- 60 g čerstvého droždí v kostce
- 1 vejce
- na dokončení
- 1 rozšlehané vejce na potření (v originálním receptu jsou psané 2, ale já použila jedno a ještě mi zbylo)
- 3 lžíce máku
Postup přípravy receptu
Z vykynutého těsta udělám 4 bochánky, ty rozválím na 0,5 cm a rozkrojím na 6 dílů.
Vytvaruji loupáčky, nechám na plechu 45 min kynout, poté potřu vejcem a posypu mákem.
Peču na 160 C asi 15-20 min.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí loupáčky podle Vaňka
-
Gabebara:
ok, je to v pohode.
-
tejaja: To byla reakce na diskuzi, jsem to nejasně napsala. Měla to být podpora pro autorku.
-
Gabebara: Veď autorka to nazvala loupáčky.
-
Já toto pečivo znám pod názvem loupáčky, asi se to liší krajově. Za recept děkuji.
-
Marie: tento recept je z knihy p. Vaňka a on to tak prezentuje, proto je to i tady takhle pojmenoané,,,,
-
To jsou normální sladké rohlíky a žádné loupáky !!!
-
Když jsem byla malá,tak maminka v naší pekárně kupovala loupáky, milovali jsme je. Ale toto nejsou loupáky, ale makovky
-
proč si všichni pletete makovky s loupáky?! Loupáky jsou úplně něco jiného, zeptejte se v pekárně v Krmelíně