Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litý perník patří na našem webu k nejžádanějším receptům. Příjemně voní po perníkovém koření, je krásně nadýchaný a přitom vláčný. Těsto můžeme různými způsoby vylepšit a povrch polít čokoládovou polevou.

Litý perník milují všechny začínající hospodyňky - během chvilky zvládnou vykouzlit nadýchanou dobrotu, která se hodí jako svačina, sváteční snídaně i moučník pro návštěvu. Na litém perníku se toho nedá mnoho zkazit a pokud na něj máte osvědčený recept, nechte si ho někde po ruce - určitě se k němu budete rádi a často vracet.

Jakou mouku do těsta na perník

Na perník nám stačí jen několik surovin, které dobře umícháme, těsto pak nalijeme na plech a upečeme v předem vyhřáté troubě. O kyprost se postará prášek do pečiva a důležitou složkou těsta je samozřejmě mouka. Jaké mouce dát přednost? 

  1. Mnoho receptů počítá s moukou polohrubou, tato mouka se používá nejčastěji.
  2. Použít můžete také pouze mouku hladkou.
  3. Nebo lze obě mouky (hladkou a polohrubou) smíchat. Na videorecept s postupem se můžete podívat hned v úvodu článku.
  4. Část mouky obyčejné (bílé) můžete nahradit moukou celozrnnou, zvlášť oblíbená je mouka špaldová, případně i moukou žitnou

Můžete si vybrat hrnkový recept na perník. Nebudete pak potřebovat ani váhu a postup bude ještě rychlejší. Jen musíte zvolit tu správnou velikost hrnku. 

Podívejte se také, jak perník ozdobit nebo vylepšit.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář