Valentýnský pařížský dortík
Touhle nadýchanou čokoládovou dobrotou potěšíte nejen na svatého Valentýna svoje drahé polovičky. Dortík ve tvaru srdce, bohatě zdobený čerstvými jahodami, mandlemi a čokoládou, samozřejmě s láskou připravený.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 875 kJ / 2 838 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,60 g |
| Tuky | 176,36 g |
| Vláknina | 35,36 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 583 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 217,48 g |
Postup přípravy
Pro přípravu korpusu nejprve oddělíme vejce na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do pevné hmoty. Žloutky společně s cukrem vyšleháme do pěny. Pak do pěny lehce zamícháme oba druhy mouky, kakao a olej. Na závěr opatrně vmícháme vyšlehané bílky tak, aby zůstaly bílky v těstu nadýchané. Hmotu nalijeme do formy, v tomto případě srdcové a doporučuji vložit do formy pečicí papír, který pomažeme olejem před vlitím těsta. Dáme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme dle trouby přibližně 15 minut. Krok 3: Krém připravíme vyšleháním svařené šlehačky z předchozího dne. Šleháme do pevného krému. Na korpus rovnoměrně naneseme krém. Dáme ztuhnout do lednice a mezitím připravíme polevu. Krok 4: Pro přípravu polevy dáme rozpustit máslo a čokoládu. Vždy dáváme obě ingredience zároveň, aby se rozpouštěly stejně a nezačala hrudkovatět. Poleva by měla být při nanášení na dortík vlahá, pokud bychom ji na dort nalili horkou, vpila by se do krému. Krok 5: Po ztuhnutí polevy dortík nazdobíme, záleží na vaší fantazii, zvolila jsem ručně vykrajované jahody ve tvaru srdce. Na závěr dortík posypeme mandlovými lupínky.
Zveřejněno 12. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnský pařížský dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/op4B
Moje poznámka
Valentýnský pařížský dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/op4B
Nejnovější recepty
Vepřová panenka s nádivkou ze sušených švestek podle Mirka Kaliny
Přidáno před 32 minutami
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 2 hodinami
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 10 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 12 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
lunav1 před 46 minutami
Hrníčková bábovka
lunav1 před 47 minutami
Dršťková polévka z jižní Moravy
alena.kyp před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 11 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 11 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 11 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 12 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 13 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
olej,
kakao,
smetana,
kakao,
cukr krupice,
čokoláda hořká,
máslo,
čokoláda hořká,
jahody čerstvé,
lupínky mandlové
Komentáře (1)