Valentýnský pařížský dortík
Touhle nadýchanou čokoládovou dobrotou potěšíte nejen na svatého Valentýna svoje drahé polovičky. Dortík ve tvaru srdce, bohatě zdobený čerstvými jahodami, mandlemi a čokoládou, samozřejmě s láskou připravený.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 875 kJ / 2 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,60 g |
Tuky | 176,36 g |
Vláknina | 35,36 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 217,48 g |
Postup přípravy
Pro přípravu korpusu nejprve oddělíme vejce na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do pevné hmoty. Žloutky společně s cukrem vyšleháme do pěny. Pak do pěny lehce zamícháme oba druhy mouky, kakao a olej. Na závěr opatrně vmícháme vyšlehané bílky tak, aby zůstaly bílky v těstu nadýchané. Hmotu nalijeme do formy, v tomto případě srdcové a doporučuji vložit do formy pečicí papír, který pomažeme olejem před vlitím těsta. Dáme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme dle trouby přibližně 15 minut. Krok 3: Krém připravíme vyšleháním svařené šlehačky z předchozího dne. Šleháme do pevného krému. Na korpus rovnoměrně naneseme krém. Dáme ztuhnout do lednice a mezitím připravíme polevu. Krok 4: Pro přípravu polevy dáme rozpustit máslo a čokoládu. Vždy dáváme obě ingredience zároveň, aby se rozpouštěly stejně a nezačala hrudkovatět. Poleva by měla být při nanášení na dortík vlahá, pokud bychom ji na dort nalili horkou, vpila by se do krému. Krok 5: Po ztuhnutí polevy dortík nazdobíme, záleží na vaší fantazii, zvolila jsem ručně vykrajované jahody ve tvaru srdce. Na závěr dortík posypeme mandlovými lupínky.
Zveřejněno 12. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnský pařížský dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/op4B
Moje poznámka
Valentýnský pařížský dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/op4B
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 6 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 9 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 9 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 10 hodinami
Valašské frgály
suneno před 11 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 11 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
olej,
kakao,
smetana,
kakao,
cukr krupice,
čokoláda hořká,
máslo,
čokoláda hořká,
jahody čerstvé,
lupínky mandlové
Komentáře (1)