Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 037 kJ / 965 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,87 g |
Tuky | 85,94 g |
Vláknina | 5,36 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 23,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jíšku mám udělanou předem do zásoby, ale můžete použít koupenou, není na tom nic špatného.
Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme stranou na plnění, ostatní všechnu nasekáme nahrubo. Párek, špek a okurky nakrájíme na proužky, vejce necháme stranou na závěr. Krok 2: Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a přes fólii důkladně naklepeme z obou stran. Osolíme, opepříme z jedné strany, druhou stranu každého plátku potřeme hořčicí. Ke kratší straně masa položíme 2 měsíčky cibule, proužky párku, špeku a okurky, zavineme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou k tomu určenou (lze použít párátka). Krok 3: V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme sádlo a zavinuté maso postupně ze všech stran opečeme až do tmavší barvy. Opečené závitky vyndáme na chvilku stranou a do výpeku dáme restovat cibuli do zezlátnutí. Vrátíme závitky, podlijeme vroucí vodou s lákem cca do poloviny výšky masa. Krok 4: Přiklopíme poklicí a na sníženém stupni tepla na minimum dusíme do změknutí při občasném otočení závitků asi 2-3 hodiny. Dělávám ptáčky většinou v troubě předem zapnuté na 170 °C spodek/vršek, v nádobí k tomu určeném cca 1,5 hodiny. Výhodou je, že nemusím hlídat jen po hodině zkusím jak maso měkne a dle potřeby trochu podliji. Krok 5: Měkké závitky vyndáme na talíř a uchováme zakryté alobalem v teple. Omáčku dle potřeby zahustíme jíškou (po převaření propasírujeme přes sítko, pokud chceme omáčku úplně hladkou, my máme raději nepasírovanou) dochutíme solí nebo pepřem, vrátíme maso a prohřejeme.
Podáváme s rýží a vedle masového závitku s omáčkou přidáme vejce nakrájené na plátky.
Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme stranou na plnění, ostatní všechnu nasekáme nahrubo. Párek, špek a okurky nakrájíme na proužky, vejce necháme stranou na závěr. Krok 2: Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a přes fólii důkladně naklepeme z obou stran. Osolíme, opepříme z jedné strany, druhou stranu každého plátku potřeme hořčicí. Ke kratší straně masa položíme 2 měsíčky cibule, proužky párku, špeku a okurky, zavineme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou k tomu určenou (lze použít párátka). Krok 3: V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme sádlo a zavinuté maso postupně ze všech stran opečeme až do tmavší barvy. Opečené závitky vyndáme na chvilku stranou a do výpeku dáme restovat cibuli do zezlátnutí. Vrátíme závitky, podlijeme vroucí vodou s lákem cca do poloviny výšky masa. Krok 4: Přiklopíme poklicí a na sníženém stupni tepla na minimum dusíme do změknutí při občasném otočení závitků asi 2-3 hodiny. Dělávám ptáčky většinou v troubě předem zapnuté na 170 °C spodek/vršek, v nádobí k tomu určeném cca 1,5 hodiny. Výhodou je, že nemusím hlídat jen po hodině zkusím jak maso měkne a dle potřeby trochu podliji. Krok 5: Měkké závitky vyndáme na talíř a uchováme zakryté alobalem v teple. Omáčku dle potřeby zahustíme jíškou (po převaření propasírujeme přes sítko, pokud chceme omáčku úplně hladkou, my máme raději nepasírovanou) dochutíme solí nebo pepřem, vrátíme maso a prohřejeme.
Podáváme s rýží a vedle masového závitku s omáčkou přidáme vejce nakrájené na plátky.
Zveřejněno 15. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský ptáček trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yoz0
Moje poznámka
Španělský ptáček trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yoz0
Nejnovější recepty
Zapékané pirohy
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 5 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 5 minutami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 22 minutami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 43 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 45 minutami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 1 hodinou
Ovocný jogurťák
danila před 2 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 3 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
hořčice plnotučná,
špek uzený,
párek debrecínský,
okurky sterilované,
vejce,
jíška tmavá instantní
Komentáře (2)