

Masíčko jako španělský ptáček
Suroviny 3-4 porce
- vepřové maso - 3/4 kg
- 150 g libové anglické slaniny může být i salám
- 50 g uzené slaniny (špeku)
- 2 větší cibule
- 2 kyselé okurky
- hořčice
- sůl
- pepř
- kostka Masoxu (nebo jiná)
- olej nebo tuk
- mouka hladká na zahuštění
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme do světle hněda.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Položíme na cibuli a poklademe slaninou, okurkou a špekem.
Necháme chvíli podusit. Pak zalijeme vodou a dusíme do měkka.
Měkké maso i se směsí vyjmeme na misku a omáčku zahustíme s trochou vody s hl. moukou a přidáme Masox a necháme provařit.
Můžeme přecedit a poléváme na maso. Příloha dušená rýže, houskový knedlík.
Poznámka od kuchařky
Je to taková rychlovka, když se nám nechtějí motat ptáčky, ale výsledek je chuťově úplně stejný. Jen jsem nedávala vajíčko, ale mohlo by se uvařené na tvrdo položit navrch.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Masíčko jako španělský ptáček
-
vyzkoušeno, jen jsem vynechala špek a masox a dala tam to vajíčko . je to výborné, díky
-
skvělé
- dělám také a dávám i to vejce
-
Aničko díky.Taky se podívám na to ražniči.Většinou se mi nechce napichovat a lámou se mi špejle.Dík za typ.
-
Také ptáčky nebalím
a připadá mi,že omáčka takto připravená je daleko víc chutnější,než s klasickými španěláčky
+9
Hezky nafoceno
majda2-Majdi,Ivulinka má tady na Topkách príma recept na ražniči v pekáčkuJá už jiné nedělám
-
Výborná rychlovka!
Já tak dělám ražničí,místo napíchování na špejlí,dám vše do kastrola volně,chuť je stejná a je to rychlejší.
+8
-
super rychlovka
-
Mňam, vypadá moc hezky. Kdybych nebyla zrovna po obědě, hned bych si dala. +bod
-
-
Je to skvělá rychlovka
taky občas dělávám
,máš to hezky nafocené