
Svíčková na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 422 kJ / 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,30 g |
– nasycené | 0,58 g |
– nenasycené | 0,59 g |
–– mononenasycené | 0,54 g |
–– polynenasycené | 0,05 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 47 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z…
Štěpánská hovězí pečeně je tradiční vánoční pokrm, podávaný na 2. svátek vánoční, kdy má svátek Štěpán. Hovězí maso je špikované slaninou a plněné vejcem natvrdo, pak…
Vyzkoušejme recept, který je určený pro všechny úspěšné houbaře. Když přineseme z lesa košík hub, připravíme kromě smaženice nebo bramboračky i tuto klasickou dobrotu.…
Znojemská omáčka kdysi nepatřila v jídelnách k oblíbeným jídlům. Ale když si ji uvaříme sami doma, poctivě a chutně, teprve objevíme zázrak něčeho tak jednoduchého, jako…
Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a rajčata. S přílohou v…
Podzim je spojován s oblíbenou kratochvílí, a tou je uzení. Chcete-li připravit ty nejlepší klobásky, stačí se držet osvědčeného receptu. Jeden takový tu pro vás máme i…
Hovezi maso nakrajime na tenke nudlicky. Na vetsi panvi s vyssim okrajem rozehrejeme lzici masla a lzici oleje, pridame pokrajene maso a zprudka opeceme, nechame…
Hovězí maso a červené víno k sobě výborně ladí a chuťově se krásně doplňují. Tyto křehké kousky hovězího masa pomalu dušené na víně se zeleninou, bylinkami a česnekem…
Někdo tomuto jídlu říká frankfurtská pečeně, jiný jen párková omáčka. Tradiční kuchyně našich babiček, kterou máme ve vzpomínkách z dětství. Příprava je snadná, takže ji…
Hovězí pečeně je prubířský kámen každého kuchaře. Upéct ji tak, aby byla měkká a šťavnatá, se nemusí pokaždé podařit. Podle tohoto postupu ale bude určitě vaše hovězí…
Svíčková na smetaně je znamením svátečního oběda, u kterého se sejde celá rodina. S nadýchanými knedlíky, plátkem citronu, sladkou šlehačkou podtrhnutou kyselými…
Pomazánky jsou výbornou volbou ať už jde o svačinu do školy, doma nebo třeba o večeři ze studené kuchyně. Vyzkoušejte tuto pravou bulharskou z vařeného hovězího masa a…
Rozlítaní ptáčci jsou oblíbená varianta přípravy hovězího masa. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, lze tento recept připravit a mít během hodinky na stole. Bude…
Čerstvé houby (nejlépe vlastnoručně nasbírané) dodají další rozměr každému druhu masa, hovězí nevyjímaje. Kořením a houbami ovoněná smetanová omáčka přelitá k němu na…
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a usmažte na oleji (případně na sádle) dozlatova. Přidejte česnek a ještě osmahněte. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a…
"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíme jej z hovězího zadního masa, které nakrájíme na nudličky a společně s cibulí, rajským protlakem a kořením, restujeme…
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí, dušené v…
Maminčina je nejlepší - pravda, o které se nepochybuje, zejména pokud jde o recept na svíčkovou. Omáčka plná kořenové zeleniny je zjemněná smetanou a patří mezi národní…
Šťavnatou pečeni s tmavou omáčkou připravíme na cibulce a doplníme ji rajčaty a paprikou. Vaření si usnadníme použitím sterilovaného leča. Pokrm dobře ochutíme mletou…
Připravíme mísu, kam dáme nakrájenou cibuli, maso, vše osolíme a opepříme. Přidáme trochu červené papriky, protlak a rukama vmasírujeme do masa.Pak vložíme na špalíčky…
Maso a slaninu nakrájet na kostičky, klobásy na kolečka.Vše smíchat (kromě cibule a smetany). Nechat uležet min. 2 hod.(nejlépe přes noc).Dáme do pekáče, trochu…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami