Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špek uzený - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie3 223 kJ / 770 kcal
Bílkoviny3,50 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky84,00 g
– nasycené41,00 g
– nenasycené42,00 g
–– mononenasycené36,00 g
–– polynenasycené6,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,10 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Mladé omyté cukety nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, osolíme, promícháme a necháme chvíli stát.Mezitím najemno pokrájíme dobře vyuzený špek s cibulí a v kastrolu…

Dušené patizonové zelí

Dušené patizonové zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Patizon oloupeme a vydlabeme z něj měkký vnitřek se semeny. Cibuli pokrájíme najemno a osmažíme lehce dozlatova na jemně pokrájeném špeku. Ke konci smažení cibule…

Sekaná "svíčková"

Sekaná "svíčková"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se…

recepty73

90 min

Dančí krk na smetaně

Dančí krk na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Dančí krk dobře odblaníme a svážeme do válečku, aby maso udrželo tvar. Vzniklý váleček prošpikujeme, osolíme a vetřeme směs koření. Maso uložíme zakryté do chladu na 24…

Colombo65

180 min

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto…

Martina246

120 min

Tyrolské špekové knedlíky

Tyrolské špekové knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Variací na knedlíky je nespočet. Vyzkoušejte knedlíky podle našich sousedů, z rakouského Tyrolska. Špekové knedlíky s cibulí a petrželí si zajisté zamilujete. Konzumovat…

Srnčí ragú z plece

Srnčí ragú z plece

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet. Do hrnce…

Colombo65

120 min

Hovězí plátky na tymiánu

Hovězí plátky na tymiánu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hovězí maso nakrájíme na stejně silné plátky. Maso z obou stran osolíme a opepříme.Do většího hrnce dáme lžíci oleje a špek nakrájený na kostičky. Necháme společně…

Colombo65

110 min

Krůtí pečená roláda

Krůtí pečená roláda

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Snad jedním z nejoblíbenějších druhů drůbežího je krůtí maso. K nedělnímu obědu z něj můžete upéct výbornou roládu, plněnou sýrem, salámem, hráškem a špekem. Roládu…

Marie Svarcova

100 min

Masová paštika

Masová paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Paštika je nejen svačinovou klasikou, můžete ji využít jako skvělý předkrm. Obsahuje krom jater i pečené maso, a navíc je celá zabalená ve špeku a slanině. V kombinaci s…

Jenda1

110 min

Hovězí pupek na česneku

Hovězí pupek na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Plát hovězího pupku odblaníme a rozprostřený z vnitřní strany bohatě potřeme směsí ze soli a rozetřeného česneku z obou velkých palic. Tři díly česnekovo-solné směsi…

Colombo65

120 min

Pytlácký točenec

Pytlácký točenec

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Díky mnoha možnostem, jak naplnit masové rolky, můžeme toto jídlo připravit na sto způsobů. Dnes ochutnáme rolky z vepřového masa plněné cibulí, žampiony, špekem a…

ivulinka

90 min

Dušená vepřová kýta

Dušená vepřová kýta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Do tlakového hrne dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté…

clupmi

150 min

1 2 3 10