

Naložený lilek
Suroviny 3 malé skleničky
- 1 středně velký lilek
- 5 stroužků česneku
- olivový olej
- 250 ml octa (do 1/2 l vody)
- sůl
- koření dle chuti (tymián, rozmarýn, oregáno)
Postup přípravy receptu
Umyjte a nakrájejte lilek na plátky silné asi 1 cm. Pak smíchejte vodu s octem a přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte lilek a vařte cca 4 minuty.
Lilek vyndejte na tác vyložený papírovou utěrkou, trošku posolte, zasypte posekaným čerstvým kořením - dávala jsem tymián a oregano - a nechte zchladnout.
Pak lilek naskládejte do sterilizované nádoby a proložte ho na plátky nakrájeným česnekem. Na závěr zalijte olivovým olejem.
Promíchejte vidličkou, aby zmizely vzduchové bubliny a nechte hodinu ze stejného důvodu sklenky otevřené. Pak skleničky uzavřete a sterilujte ve vroucí vodě asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: prosvět.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Naložený lilek
-
hosta: Díky za tipy, já lilek miluji
-
Moc se mi receptík líbí
stojí to za vyzkoušení
-
Ja ako maris - do bodky súhlasím s ňou.
-
Jana Dorazinová-Remková: ke grilovanému masu, na bagetu, do salátu ... asi jako nakládaná pečená rajčata. Už tady pár receptů naložených lilků je, všechny předem pečené.
-
Vyborna chutovka
-
Mně se to taky moc líbí a obdivuju Tě, že dokážeš přijít s něčím novým
-
Tak to se mi fakt strašně líbí. Jen zvažuji-(nesnáším to slovo!)
, na co se to pak dá použít??