Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 960 kJ / 3 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,57 g |
Tuky | 186,60 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 297,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oba cukry utřeme s muškátovým oříškem, změklým máslem a žloutky do pěny. Pak přisypeme prosátou moukou a mák. Vypracujeme těsto, které dáme na 3 hodiny do chladničky.
Krok 2: Těsto vyválíme na plát 3 mm. Vykrojíme libovolné tvary a upečeme při 180 °C asi 8-10 minut.
Krok 3: Vychladlé cukroví slepujeme meruňkovým džemem a lehce pocukrujeme.
Zveřejněno 15. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqzj
Moje poznámka
Makové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqzj
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 23 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 7 minutami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 53 minutami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 58 minutami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 1 hodinou
Zelná pečeně
radekfiala před 1 hodinou
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 1 hodinou
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 2 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 3 hodinami
Bábovka z pudinku
Routeu před 3 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový,
žloutek,
ořech muškátový,
mouka hladká,
mák mletý,
marmeláda meruňková,
cukr
Komentáře (3)
Pekla jsem s celým mákem a to je teprve dobrota.
Na slepení jsem použila povidla s rumem.