Cikánské cukroví
Toužíte po cukroví, které bude rychle hotové, bude lahodit oku i vašemu jazýčku? Pak vyzkoušejte tento snadný a rychlý recept. Tohle cukroví se skvěle hodí k odpolední kávě nebo čaji, nebo zpestří slavnostní stůl.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 586 kJ / 5 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,93 g |
Tuky | 314,07 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 246 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 478,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, rozdělíme na 6 dílů a vyválíme válečky - šišky na délku plechu.
Krok 3: Uprostřed po délce uděláme vařečkou nebo jiným nástrojem "žlábek".
Krok 4: Náplň připravíme tak, že nejprve z bílků vyšleháme pevný sníh, smícháme dohromady sypké ingredience a následně zlehka smícháme se sněhem.
Krok 5: Pomocí cukrářského sáčku "žlábek" naplníme.
Krok 6: Plech vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova zhruba 15 minut. Po upečení krájíme na dílky.
Zveřejněno 8. 5. 2010 18:12
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánské cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6B7
Nejnovější recepty
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 13 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 17 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno před 20 hodinami
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno před 20 hodinami
Omáčka s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno 9. 10. 2024 08:13
Nejnovější články
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Vyzkoušeli jsme, jak vaří kuchař národního týmu: Martin Svatek v Táboře nabízí gastronomický zážitek za přijatelnou cenu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
Michaelka93 před 34 minutami
Vepřová tyrolská játra
pinonek před 1 hodinou
Banánové brownies
MichaelaSr před 1 hodinou
Bramborové šišky
Lennulinka před 2 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 10 hodinami
Kefírová bábovka
PetraPerg před 11 hodinami
Tarhoňa s uzeným masem a sušenými houbami
renatakosova@atlas.cz před 13 hodinami
Vepřový guláš s bramboráčky
kremik před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Alena Simbova před 15 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
zdenka.s před 15 hodinami
Komentáře (36)