Suroviny pro 1 dávka
6 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 743 kJ / 5 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 317,70 g |
Tuky | 497,50 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 930 mg |
Sodík | 9,17 g |
Sůl | 22,00 g |
Sacharidy | 9,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem připravíme dobře umyté sklenice a víčka. Troubu zapneme na 160 °C spodek/vršek s roštem uprostřed.
Krok 2: Očištěné maso nakrájíme na menší kostky, promícháme v pekáči se solí a pepřem, pro chuť přidáme víno. Mám pekáče Ultra Pro, kde není potřeba maso podlévat, ale pokud máte jiný pekáč postupujte tak jak jste zvyklé péct pomalu maso. Pekáč zakrytý poklicí dáme do předehřáté trouby a budeme péct cca 3-4 hodiny.
Krok 3: Poté odkryjeme a zkusíme jak je maso měkké, můžeme nechat v základní verzi sůl a pepř nebo dochutit kořením, česnekem (ale počítáme s tím, čím více ingrediencí přidáme tím dříve se bude kazit) a podle potřeby vypneme nebo ještě další hodinu pečeme.
Krok 4: Maso má být úplně měkké tak, aby se samo rozpadalo, šlo lehce rozmačkat šťouchadlem na brambory nebo natrhat vidličkou. Upečené maso rozmačkáme nebo natrháme, přendáme do sklenic a zalijeme horkou vypečenou šťávou se sádlem.
Krok 5: Naplníme sklenice 1 cm pod okraj, dobře otřeme okraje a zavíčkované otočíme dnem vzhůru - pozor jsou hodně horké, použijeme chňapky! Vychladlé uskladníme v lednici do druhého dne, poté přemístíme do chladné spíže apod. Vydrží nejméně 2 měsíce (asi by vydrželo i déle ale ...). Podáváme s chlebem, nakládanými okurkami, cibulí, paprikami nebo chutney apod.
Zveřejněno 30. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rillettes z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp94X
Moje poznámka
Rillettes z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp94X
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 12 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 14 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 6 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 6 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 7 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 8 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 9 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 10 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 10 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 11 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 11 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
víno bílé
Komentáře (3)